ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

164_47729638251f2733cb47195.71310417

Η ιδέα για κουκλοθέατρο στο σπίτι ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους! Τι πιο ωραίο απο μία παράσταση που μπορείτε να δώσετε για τα παιδιά σας και να τα δείτε να γελάνε με την καρδιά τους;  Ή από μια παράσταση που θα δώσουν τα παιδιά σας για εσάς; Δείτε παρακάτω βήμα- βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα κουκλοθέατρο με πολύ οικονομικά υλικά και μέσα σε λίγη ώρα.

Καταρχάς, ας φτιάξουμε τους χαρακτήρες της παράστασης:

1Επιλέξτε το σχήμα των χαρακτήρων σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε χαρακτήρες με ταυτότητα και περιγραφή για την παράσταση σας. Μπορείτε να βρείτε στοιχεία από το διαδίκτυο.

2a

Σε ένα κομμάτι χαρτί ή χαρτόνι (προτιμήστε το χαρτόνι για να μην τσακίζει η μαριονέτα σας), κάντε το σχήμα στο επιθυμητό μέγεθος. Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε και την πίσω πλευρά της μαριονέτας σας. Θα πρέπει να μπορεί να είναι σταθερή για αυτό αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε ουρά.

3a

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτινα πιατάκια για την κατασκευή της μαριονέτας. Συνήθως, με τα πιατάκια φτιάχνουμε θαλάσσια ζωάκια.

4a

Κόψτε τον χαρακτήρα σας και χρωματίστε τον. Το χρώμα στην μαριονέτα μας πάντα δίνει ένταση, ενδιαφέρον και λάμψη στην παράστασή μας.

8a

Κόψτε την λαβή της μαριονέτας. Χρησιμοποιήστε μια χάρτινη λαβή και με την βοήθεια κόλλας ή σελοτέιπ στερεώστε την στο πίσω μέρος της φιγούρας. Αν επιθυμείτε, βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχοινιά και να κινείτε τις μαριονέτες σας από ψηλά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να κάθεστε όρθιοι κατά την διάρκεια της παράστασης.

Ας φτιάξουμε το σκηνικό της παράστασης:

5a

Φτιάξτε μια σκηνή χρησιμοποιώντας ένα τραπεζομάντηλο που θα καλύπτει εντελώς ένα τραπέζι. Φροντίστε να είναι σε ένα κατάλληλο ύψος για τα παιδιά σας!

6a

Σχεδιάστε το φόντο. Ζωγραφίστε ένα μεγάλο χαρτόνι και κρεμάστε τον στο τοίχο πίσω από το τραπέζι. Φροντίστε η θεματολογία του να παραπέμπει στην ιστορία που θα παρουσιάσετε.

9a

Η παράσταση ξεκινά. Βάλτε μουσική για να την πλαισιώσετε και ξεκινήστε να κουνάτε τις μαριονέτες σας!

Καλά να περάσετε!

Leave a Reply