FAMILY RUN

Tα τελευταία χρόνια διοργανώνεται σε όλη την Ελλάδα ένας σηµαντικός αριθµός αγώνων που απευθύνονται σε έµπειρους ή ερασιτέχνες δροµείς, κολυμβητές και ποδηλάτες. Σε πολλούς από αυτούς υπάρχει ως παράλληλη εκδήλωση η διοργάνωση ενός παιδικού αγώνα για να προσφέρει χαρά και άθληση στις µικρές ηλικίες. Ποτέ όµως δεν έχει διοργανωθεί στην Ελλάδα ένας αγώνας στον οποίο να συμμετέχει όλη η οικογένεια, ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, που αγωνίζονται µαζί σε µια σειρά αθλημάτων αλλά ταυτόχρονα και να δημιουργεί αυτές τις πολύτιµες οικογενειακές στιγµές που όλοι θα αναπολούµε τα επόµενα χρόνια, μυώντας τα παιδιά μας στις χαρές του αθλητισμού, της οµαδικότητας και της ευγενούς άµιλλας. Ο Family Run δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Στόχος της διοργάνωσης είναι η καθιέρωση ενός αγώνα – θεσµού, στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων. Ο αγώνας δεν θα περιορίζεται στο αγωνιστικό µόνο κοµµάτι αλλά και σε πλήθος άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων, µε εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Ο αγώνας θα διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά µέρη της χώρας µας µε στόχο µεταξύ άλλων την γνωριμία µε περιοχές φυσικού και ιστορικού ενδιάφεροντος, την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών, αλλά και την παροχή βοήθειας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Ο 1ος Family Run θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στην πανέμορφη περιοχή της Αγίας Άννας στη Βόρεια  Εύβοια! Πρόκειται για το πρώτο μαζικό, αθλητικό, οικογενειακό event με αγώνες:
_ τρεξίματος(διαφορετικές κατηγορίες)
_ ποδηλάτου
_ canoe – kayaκ 
Κεντρική ιδέα στη διοργάνωση είναι η συμμετοχή των γονιών μαζί με τα παιδιά τους και ως εκ τούτου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ομαδική/οικογενειακή συμμετοχή. Για αυτό το λόγο, τα αγωνίσματα και οι διαδρομές σχεδιάζονται από έμπειρους προπονητές παράλληλα με εξειδικευμένους παιδαγωγούς και με ηλικιακές κατηγορίες για τα παιδιά που ξεκινούν  από 3 μηνών έως 16 χρονών. Στόχος είναι η βράβευση όλων των συμμετεχόντων.
O αγώνας απευθύνεται σε οικογένειες µε την ευρύτερη σηµασία της λέξης και σε όλους τους πιθανούς συνδυασµούς. Μπορεί να συµµετάσχει ένας γονέας µε ένα παιδί, δύο γονείς µε ένα παιδί, δύο γονείς µε δύο παιδιά, πολύτεκνες οικογένειες, µονογονεϊκές οικογένειες, νονοί µε βαφτιστήρια, θείοι και θείες µε ανίψια, παππούδες και γιαγιάδες µε εγγόνια κ.α.
Eπίκεντρο των εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων ως Χορηγός Φιλοξενίας θα αποτελεί το ξενοδοχείο THALATTA  μέλος των Small Luxury Hotels of the World (SLH), το οποίο έχει καταφέρει να συνδυάζει το μοντέρνο design και αισθητική που εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον, με την παροχή εκείνων των υπηρεσιών που το καθιστούν ως ιδανικό οικογενειακό προορισμό. Υποστηρικτής του Αγώνα ο εμβληματικός προορισμός για όλες τις οικογένειες της χώρας και όχι μόνο το  αγαπημένο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ελάτε να συμμετάσχετε, να μοιραστείτε την εμπειρία με τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε μέσα από την άθληση! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του Family Run στο Facebook ή το www.familyrun.gr
Family Run
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/09
_ 18.30 Ενηµέρωση αθλητών (γονείς και παιδιά)
_ 19.45 Τελετή έναρξης
_ 20.00 Pasta party
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/09
_ 10.30 Αγώνας δρόµου 1.000 µέτρων (για γονείς ή κηδεµόνες µε µικρά παιδιά που θα τα κρατούν από το χέρι.)
_ 11.00 Αγώνας δρόµου 2.000 µέτρων τρεξίµατος (για γονείς µε παιδικά καροτσάκια)
_ 11.30 Αγώνας δρόµου 1.000 µέτρων (για παιδιά 8 και 9 ετών & 10 και 11 ετών)
_ 12.00 Αγώνας ποδηλασίας για παιδιά – 3.000 µέτρων σε σειρές
_ 17.30 Αγώνας Καγιάκ
_ 18.30 Αγώνας δρόµου 4.000 µέτρων (για παιδιά άνω των 12 ετών)
_ 19.30 Απονοµές
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/09
_ 10.30 Αγώνας δρόµου µε σκυτάλη (για οικογένειες)
_ 11.30 Κολύµπι µέχρι το Καγιάκ και ένα µικρό τρίγωνο αγωνιστικό.
_ 13.00 Απονοµές
_ 13.30 Μεσηµεριανό
_ 17.30 Τελετή λήξης
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παράλληλα µε τη διοργάνωση του Family Run προγραµµατίζονται µια σειρά εκδηλώσεων τόσο για τους δροµείς όσο και για τους συνοδούς τους:
_ pasta night
_ εκπαιδευτικά σεµινάρια
_ διατροφικά σεµινάρια
_ δηµιουργική απασχόληση

Leave a Reply