25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ YOLENI’S ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Yoleni'sΑυτοαποκαλείται ο μεγαλύτερος πολυχώρος ελληνικής γαστρονομίας και δεν θα διαφωνήσουμε. Το Yoleni’s Flagship store στο κέντρο της Αθήνας, έχει καταφέρει να συνδυάσει μπακάλικο, μανάβικο, κουζίνα, χώρο για φαγητό ή και καφέ (με διαλεγμένα βιολογικά προϊόντα τοπικών παραγωγών), πολυχώρο εκδηλώσεων, μαθήματα μαγειρικής, αλλά και παιδικό εργαστήρι, ώστε να απασχολούνται τα παιδιά, την ώρα που εμείς οι μεγαλύτεροι περιηγούμαστε στο πολυόροφο κατάστημα.

Ειδικά για την 25η Μαρτίου λοιπόν, το Yolenini, το παιδικό εργαστήρι, φιλοξενεί ορισμένες δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες ξεκίνησαν στις 21/3 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 26/3.

Όλες αυτές τις μέρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, τα παιδιά ηλικίας 1-9 ετών, μαζί με τους παιδαγωγούς του εκπαιδευτικού ομίλου Πόλκα-Φροέλεν, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά και διάφορα. Αρχικά τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και γιατί την ονομάζουμε διπλή γιορτή. Στη συνέχεια, ποια συναισθήματα γεννιούνται από τη διήγηση κειμένων σε σχέση με την ειρήνη και τον πόλεμο. Θα γνωρίσουν τον πίνακα ζωγραφικής «Το κρυφό σχολειό» του Ν. Γύζη, και την ιστορία του, θα ακούσουν και θα χορέψουν τα «Κλεφτόπουλα» και άλλους παραδοσιακούς χορούς, ενώ στα εργαστήρια θα φτιάξουν ένα δάφνινο στεφάνι και την ελληνική σημαία με πινέλα και τέμπερες.

Yoleni's

Επιπλέον, ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα λειτουργεί και παιδικό εργαστήρι πηλού, στο οποίο τα παιδιά θα γνωρίσουν ένα υλικό που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι παρόν στην καθημερινότητά μας. Με τον πηλό, ένα φυσικό, βιολογικό υλικό, μάρτυρα κάθε εποχής και πολιτισμού, τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους τσαρούχια, σήμα κατατεθέν της ελληνικής επανάστασης.

Και φυσικά την ίδια μέρα το μενού για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνει παραδοσιακά μπακαλιάρο και σκορδαλιά.

Δημιουργικό εργαστήρι Yolenini στο Yoleni’s Flagship Store, Σόλωνος 9, τηλ. 212 2223622

yolenis_170322151844_yolenini

Leave a Reply