ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων δυτικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μετέφερε τα όσα είδαν οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι της 20χρονης στα Γλυκά Νερά, την ημέρα της δολοφονίας της. Σε πρωινή του συνέντευξη σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Καλλιακμάνης ανέφερε πως μίλησε με τον αστυνομικό που πήρε το μωρό της νεαρής από το σημείο, αλλά και τον δεύτερο που έλυσε τον πιλότο και οι δύο του εξέφρασαν την ίδια αίσθηση, ότι δράστης είναι ο 32χρονος σύζυγος. Όταν τους ρώτησε τι ένιωσαν ότι μπήκαν στο σπίτι, και οι δύο του μετέφεραν το εξής: «Νιώθουμε ότι αυτός το έχει κάνει». Αναφερόμενος στη στάση που τήρησε ο ίδιος καθ’ όλη την υπόθεση σημείωσε πως μιλούσε πάντα για δράστη, εξιχνίαση εγκλήματος και κενά στην υπόθεση, αλλά η θέση του δεν του επέτρεπε να πει περισσότερα πράγματα για να μην κάνει ζημιά στην έρευνα.

Παράλληλα,  σημείωσε πως η γλώσσα του σώματος του πιλότου μαρτυρούσε την ενοχή του. «Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά. […] Οι ματιές πάνε χαμηλά. Ο τρόπος που μιλάει δείχνει ενοχή» εξήγησε. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ερώτηση που έκανε στον αστυνομικό που τον έλυσε για το εάν ήταν δεμένος σφιχτά ή όχι. Όπως είπε, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο δωμάτιο, ο πιλότος φώναζε «λύστε με, πνίγομαι». Αυτό τους παρακίνησε να τον λύσουν γρήγορα και δεν πρόσεξαν εάν κρατούσε τους κόμπους στα χέρια του. «Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι συνάδελφοι ήταν να τον λύσουν χωρίς να δώσουν μεγάλη σημασία. Πώς να δώσεις μεγάλη σημασία όταν βλέπεις μία νεκρή μητέρα, όταν βλέπεις το παιδί από πάνω, όταν βλέπεις τον άνδρα πεσμένο και δεμένο;» διερωτήθηκε και σημείωσε πως ο αστυνομικός «δεν μπόρεσε να δει αν κρατούσε τους κόμπους ή αν ήταν καλά δεμένα τα χέρια του».

Σε δεύτερη συνέντευξή του σε άλλο κανάλι, σημείωσε πως «οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ “ψαγμένο”. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες, αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του […] Τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες ανοίξανε μόνο το επιτραπέζιο;» συνέχισε. «Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Καρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά» σημείωσε, ακόμη, και εξήγησε πως ένας αστυνομικός παρατήρησε αυτή την παράξενη συμπεριφορά και πήρε το παιδί από την αγκαλιά του.

«Ο συνάδελφος αστυνομικός εκείνη τη στιγμή είδε την περίεργη συμπεριφορά του και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη. Όπως γνωρίζετε, αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε». Ο κ. Καλλιακμάνης, ακόμη, δήλωσε σίγουρος πως ήταν ο 32χρονος αυτός που σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας. «Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένος στην κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι έχει λουρί;». Καταλήγοντας είπε πως βλέπουμε μια ελληνική υπόθεση του αθλητή Όσκαρ Πιστόριους.

Leave a Reply