ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Σύμφωνα με την ομολογία του Μπάμπη Ανανγωστόπουλου, η δολοφονία της γυναίκας του διαπράχθηκε στις 4:00 τα ξημερώματα και για δύο ώρες και 20 λεπτά, μέχρι τις 6:20, όταν και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, προσπαθούσε να στήσει το σκηνικό της υποτιθέμενης ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία της εικοσάχρονης κοπέλας. Την έδεσε πισθάγκωνα και μετά έβαλε το 11 μηνών βρέφος δίπλα στη νεκρή μητέρα του, σκότωσε τον αγαπημένο της σκύλο και τον κρέμασε από το λουρί του μέσα στο σπίτι. «Μου είπε πάρε το παιδί και μεγάλωσε το, εγώ φεύγω. Μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και πέταξε το παιδί στην κούνια. Με χτυπούσε. Τότε εγώ θόλωσα και την έπνιξα. Είπα ψέματα γιατί φοβόμουν τι θα γίνει με το παιδί».

Ο Αναγνωστόπουλος είχε ως μπούσουλα τη ληστεία σε βάρος του εκπαιδευτή του πριν ένα χρόνο στο Αλεποχώρι. Ολόκληρη η περιγραφή, ακόμη και των χαρακτηριστικών των ληστών, ήταν ό,τι του είχε αφηγηθεί τότε ο συνάδελφός του: Παραβίασε το παράθυρο του υπογείου από την εξωτερική πλευρά, δημιούργησε ένα σκηνικό έρευνας στο ισόγειο, πέταξε την κάρτα μνήμης του καταγραφικού στην τουαλέτα και τελικά κατάφερε μέχρι και να δεθεί μόνος του, αφού τηλεφώνησε στην αστυνομία, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποίησε τη μύτη του.

Ο Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε πως στη δολοφονία τον οδήγησαν τα προβλήματα στη σχέση τους, που είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Πάντως, για 37 ημέρες κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης ως φυσικός αυτουργός ενός από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά. Ο ίδιος πίστευε ότι είχε σβήσει όλα τα στοιχεία τα οποία θα τον ενοχοποιούσαν για τη νύχτα της 11ης Μαΐου. Αλλά τέλειο έγκλημα, δεν υπάρχει. Ούτε τέλειοι γάμοι. Δυστυχώς.

Leave a Reply