ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ MICROSOFT SHOWCASE ΣΧΟΛΕΙΑ;

MicrosoftΗ Microsoft αναγνωρίζει τα σχολεία τα οποία συμβάλλουν στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών και λύσεων τεχνολογίας στην εκπαίδευση μέσω του προγράμματος Microsoft Showcase Schools και για τη φετινή χρονιά 2016-2017 επέλεξε τέσσερα ελληνικά σχολεία να φέρουν αυτόν τον τίτλο. Πρόκειται για το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα – Κολλέγιο Αθηνών/ Κολλέγιo Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και τα Εκπαιδευτήρια Δούκατα οποία ξεχώρισαν ως Microsoft Showcase Schools για το έργο τους, που στόχο έχει την ένταξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη τάξη. Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία αυτά έχουν καταφέρει, μέσω καινοτόμων mobile και cloud τεχνολογιών της Microsoft, να ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας στους μαθητές τους νέους και πιο προσωποποιημένους τρόπους εκμάθησης, εφοδιάζοντας τους με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη επιλέχθηκαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Microsoft Showcase SchoolΤα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου συμμετέχουν φέτος για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα. Σημαντική είναι η συμβολή τους στην προσπάθεια προώθησης των καινοτομιών στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω της ετήσιας ανοιχτής διημερίδας για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη», η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (Ε.Ε.Ι) – Κολλέγιο Αθηνών/ Κολλέγιo Ψυχικού είναι το πρώτο ελληνικό Microsoft Showcase School και αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα σχολεία της Microsoft παγκοσμίως. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν επίσης διακριθεί ως Microsoft Honorary Showcase School. Το 2006 ξεκίνησαν την εφαρμογή του προγράμματος «Ένας μαθητής με έναν ατομικό υπολογιστή», το οποίο είναι βασισμένο σε τεχνολογίες Microsoft. 

Microsoft

Mε την ανάδειξή τους σε Microsoft Showcase Schools, τα σχολεία γίνονται μέρος μιας αποκλειστικής κοινότητας που απαρτίζεται από 400 κορυφαία σχολεία από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει στα σχολεία τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν περαιτέρω την ηγετική τους θέση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, μέσα από τη διάδρασή τους με συμβούλους από τη Microsoft και με διεθνείς μέντορες, αλλά και μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στην κοινότητα. Σημαντικός είναι και ο ρόλος των MIE Experts, των εκπαιδευτικών που επιλέγονται από κάθε σχολείο για να υποστηρίζουν το σχολείο, τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος. Επίσης, τα Microsoft Showcase Schools μπορούν να πάρουν μέρος σε δοκιμές προϊόντων Microsoft καθώς και σε πιλοτικά προγράμματα της εταιρείας, σχετικά με την ψηφιακή αναμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Leave a Reply