ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 60ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Παναγιώτης ΔράκοςΣυνελήφθη o εξηντάχρονος καθηγητής μουσικής και φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος, κατηγορούμενος για ασέλγεια εις βάρος δυο μικρών μαθήτριών του.

Ο συλληφθείς, χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών, ασέλγησε, σύμφωνα με την αστυνομία, σε δύο κορίτσια, 9 και 11 ετών, ενώ διερευνάται και ανάλογο περιστατικό σε βάρος 9χρονης. Ο δράστης την ώρα που ασελγούσε στις μικρές μαθήτριές του, φωτογράφιζε τις πράξεις του.

Ο 60χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ομολόγησε τις πράξεις του, συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονέων του 9χρονου κοριτσιού, που αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβαινε όταν πήγαινε στο μάθημα μουσικής, ενώ λίγο καιρό πριν τους είχε πει ότι δεν ήθελε να ξαναπάει στο ωδείο.

Πηγή φωτογραφίας: astynomia.gr

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 5-3-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διευκόλυνσης διερεύνησης της επίδοσής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων, της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, 31ης Αυγούστου 2017, στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 60χρονος ημεδαπός, για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών, διαπιστώθηκε, ότι ο 60χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, πράξεις τις οποίες διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου είχε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Μέχρι στιγμής έχουν διερευνηθεί τρεις (3) υποθέσεις σε βάρος ανηλίκων και έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο (2) από αυτές, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων συνεχίζεται.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(2) ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος, και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, (2) πιστόλια,
δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, (6) μαχαίρια και (2) πτυσσόμενες ράβδοι, πεντακόσια σαράντα εννέα (549) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, (2) φυσίγγια και (2) κάλυκες κυνηγετικού όπλου και (2) ψηφιακοί δίαυλοι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

Leave a Reply