ΣΧΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

BANNER sxolhs 17os 2019Η Σχόλη των Εκδόσεων Πατάκη σας εύχεται καλό φθινόπωρο και σας περιμένει στο νέο, ανανεωμένο πρόγραμμα διά ζώσης και εξ αποστάσεως εργαστηρίων, τα οποία συντονίζουν καταξιωμένοι συγγραφείς και έμπειροι δάσκαλοι, αλλά και διακεκριμένοι επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και συνδυάζουν ποιοτική δημιουργική απασχόληση και υψηλού επιπέδου κατάρτιση. Περιλαμβάνονται εξειδικευμένα τμήματα για το Διήγημα, τη Νουβέλα, το Μυθιστόρημα, τη Θεατρική Γραφή, την Ποίηση και την Επιμέλεια – Διόρθωση Κειμένων. Επίσης, πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής για Εφήβους, μικρά θεματικά εργαστήρια για το ευρύ κοινό («Μικρή Σχόλη»), ενώ, μέσω της διασύνδεσης με το «Δημιουργικό Σχολείο» των Εκδόσεων Πατάκη, συνεχίζεται μια ειδικά σχεδιασμένη και διαρκώς εμπλουτιζόμενη σειρά βιωματικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Για τη Σχόλη:

Διήγημα  (Εισηγητής: Μισέλ Φάις)

Διήγημα προχωρημένων – Νουβέλα  (Εισηγητής: Μισέλ Φάις)

Μυθιστόρημα, Α΄ κύκλος  (Εισηγητής: Νίκος Δαββέτας)

Μυθιστόρημα, Β΄ κύκλος  (Εισηγητής: Νίκος Δαββέτας)

Θεατρική Γραφή  (Εισηγητής: Ανδρέας Φλουράκης)

Επιμέλεια – Διόρθωση Κειμένων  (Εισηγήτρια: Ελένη Κεχαγιόγλου)

Ποίηση  (Εισηγητής: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος)

Δημιουργική Γραφή για Εφήβους (Εισηγητής: Φίλιππος Μανδηλαράς)

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, πατήστε εδώ

Για την e-Σχόλη :

Για να γνωρίσετε καλύτερα το πρόγραμμα, ελάτε στο Open Day του νέου κύκλου μαθημάτων το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12 μ., στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65) . Για τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν έως το Open Day θα ισχύσουν μειωμένες τιμές για τα εργαστήρια των 10 συναντήσεων: 290 ευρώ για τα διά ζώσης εργαστήρια και 240 ευρώ για τα εξ αποστάσεως εργαστήρια.

Για επιπλέον πληροφορίες: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210.36.50.031, e-mail: [email protected].

Διεύθυνση Σπουδών: Μισέλ Φάις, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου
17ος Κύκλος
Διά Ζώσης & Εξ Αποστάσεως
Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής &
Επιμέλειας – Διόρθωσης Κειμένων
Σεμινάρια για εκπαιδευτικούςΈναρξη: Οκτώβριος 2019OPEN DAY: Ενημέρωση — γνωριμία
Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12 μ.,
στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65)
(Μειωμένες τιμές για τους νέους μαθητές με εγγραφή έως το OPEN DAY)

Άλλα σεμινάρια που αξίζει να παρακολουθήσετε:

ΜΙΚΡΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

✎ Εργαστήρι Μικρής Φόρμας με τον Μισέλ Φάις (Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019)

Ιστορία μιας παλάμης ή μιας ανάσας, μικρό διήγημα, bonsai stories. Γνωρίστε τον γοητευτικό κόσμο της μικρής φόρμας, της αφηγηματικής ζωής πριν από το διήγημα, στο επιτυχημένο εργαστήρι που συντονίζει επί σειρά ετών ο συγγραφέας και διευθυντής της «Σχόλης» Μισέλ Φάις.✎ Παιδική Λογοτεχνία – Ιστορίες Βραχείας Φόρμας με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο (Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019)

Ένα εργαστήριο που θα σας εξοικειώσει με τη βραχεία φόρμα στην παιδική λογοτεχνία, δηλαδή τις μικρές ιστορίες 300-800 λέξεων. Συνδυάζοντας τη δημιουργική ανάγνωση με τη δημιουργική γραφή, το σεμινάριο προσφέρει στους συμμετέχοντες ιδέες και τεχνικές για το πώς να καλλιεργήσουν την πρώτη επαφή των παιδιών με τη λογοτεχνία, αλλά και το πώς θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες.

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Λέσχη Ανάγνωσης που διοργανώνει η Σχόλη των Εκδόσεων Πατάκη συνεχίζει έναν επιλεγμένο κύκλο συζητήσεων στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65). Το πρόγραμμα Ελληνικής Πεζογραφίας συντονίζει ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται θεματικές εκδηλώσεις και συναντήσεις με συγγραφείς και ανθρώπους από τον χώρο του βιβλίου.

Η συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Leave a Reply