ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ -ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ- ΒΙΑΖΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ

Μια ανατριχιαστική εκπαίδευση με πρωταγωνιστές τρεις στρατιωτικούς και τον μικρό γιο του ενός εξ αυτών είδε το φως της δημοσιότητας. Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα βίωνε το αγοράκι στα χέρια του πατέρα του και των δύο θείων του. Ο πατέρας έπαιρνε το παιδάκι από τη μητέρα, καθώς βρίσκονταν σε διάσταση, για να «περνάει χρόνο μαζί του» και μαζί με τα αδέρφια του – και οι τρεις στρατιωτικοί – το βίαζαν [σε ηλικία από 2 έως 5 ετών].

Ο πατέρας του πεντάχρονου αγοριού, Λοχίας ΕΠΟΠ, ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου ασκούσε το δικαίωμα επικοινωνίας με τον γιό του. Έτσι, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, Πάσχα και άλλων αργιών, ο Λοχίας είχε μαζί του το γιό του, είτε στο πατρικό του σπίτι στη Θεσσαλία, είτε στο σπίτι του στον Πειραιά.

Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του αγοριού διαπίστωσε ότι σημάδια από σβησμένα τσιγάρα στο δέρμα του. Όταν μίλησε με τον πεντάχρονο -τότε- γιο της, ο τελευταίος εξομολογήθηκε τα βασανιστήρια που είχε υποστεί από τον πατέρα και τους θείους του [ο ένας υπηρετούσε με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού των τεθωρακισμένων και ο δεύτερος με τον βαθμό του σημαιοφόρου στο αρχηγείο του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού] από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2016.

Οι τρεις στρατιωτικοί, για να ξεγελάσουν το αγοράκι, είχαν βαπτίσει τα γεννητικά τους όργανα «ουρίτσες». Ο 5χρονος ανέφερε ότι και ο πατέρας και οι θείοι του, ο ένας μετά τον άλλο, την ίδια ημέρα, «μου ανοίγουν το στόμα με τα δύο χέρια και εμένα με πονάει» και βάζουν, «την ουρίτσα τους στο στόμα μου». Και συνέχισε, τονίζοντας πως «εκείνοι γελάνε» και «αυτά γίνονταν αμέτρητες φορές». Ακόμη, είπε ότι κάποιος από τους θείους του «έβαλε την ουρίτσα του στο χέρι του και αλλού».

Μάλιστα, απειλούσαν το παιδί ότι «θα σκοτώσουν τη γιαγιά και θα το δείρουν αν το πει». Ενδεικτικό της ψυχολογικής και σωματικής βίας που δέχθηκε το αγοράκι είναι ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων με τους ψυχολόγους, έλεγε: «Έκλαιγα. Προσπαθούσα να μιλήσω αλλά μου έκλειναν το στόμα». Σε ερώτηση των ψυχολόγων πότε και οι τρεις έκαναν όλα αυτά που το παιδί περιέγραφε, η απάντηση ήταν: «Αυτό έγινε πολλές φορές, αμέτρητες». Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κατέληξαν ότι το παιδί μιλάει για βιωματικά γεγονότα.

Το 2019 με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών (Στρατοδικείου) οι τρεις στρατιωτικοί παραπέμφθηκαν να δικαστούν για σωρεία αδικημάτων, σχετιζόμενα με τη γενετήσια ελευθερία και κατά συρροή βιασμούς, κ.λπ. σε βάρος ανηλίκου. Παρ’ όλα αυτά, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το παραπεμπτικό βούλευμα για έλλειψη νόμιμης αιτιολογίας και το ανέπεμψε για νέα συζήτηση στο Στρατοδικείο.

Leave a Reply