ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ

Στην Ευελπίδων έφτασε σήμερα το πρωί ο καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με σκοπό την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, όπου θα εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Ο δράστης έφτασε στα δικαστήρια με τη συνοδεία ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έμοιαζε απαθής ενώ χαμήλωσε το βλέμμα του μόνο όταν έμπαινε μέσα στο κτίριο των δικαστηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο βρισκόταν και συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο κατά την έλευσή του γυναικοκτόνου στο σημείο, τον γιούχαρε. Συγκεκριμένα, πολίτες τον αποκάλεσαν «κτήνος» και «τέρας» ενώ άλλοι τον έβριζαν. «Δολοφόνε βιαστή, έπαιζες θέατρο με το κορίτσι τόσες μέρες» ακούστηκε μεταξύ άλλων.
Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τι θα υποστηρίξει
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης θα υποστηρίξει πως το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο, αλλά σημειώθηκε την «κακιά στιγμή», όπως, άλλωστε, είχε πει και στην ομολογία του στις Αρχές. Συγκεκριμένα, η υπερασπιστική του γραμμή αναμένεται να κινηθεί γύρω από τρεις άξονες σύμφωνα με την ΕΡΤ: Δεν είχε κίνητρο για τη δολοφονία της γυναίκας του, δεν είχε συνεργό και δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Σημειώνεται ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του ως πιλότος και της οικονομικής του άνεσης αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, με τους εισαγγελείς να αναφέρουν πως «δεν έχει αναστολές».
Νωρίτερα, την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 32χρονου συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών ανακοίνωσε ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου. «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ άλλο με την υπόθεση. Σε κανένα σκέλος της» είπε, ειδικότερα και έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους». Στο πλαίσιο αυτό, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παρουσιάζεται στον ανακριτή για την απολογία του, μαζί με τον δεύτερο δικηγόρο του τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη.

Leave a Reply