ΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

635889698191071879-177423583Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, διερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων καινομοθεσίες περί όπλων και ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας στο Διαδίκτυο και στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), εντοπίστηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο συμμετέχει γυναίκα και 3 ανήλικα κορίτσια. Βρέθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, 47 φωτογραφίες και 11 βίντεο.

Όλα εξελίχθηκαν σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και έπεσαν στην αντίληψη της Europol που ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωταγωνίστρια είναι μια 19χρονη κοπέλα από την Βουλγαρία και θύματα η 5χρονη αδελφή της και δυο 16χρονα κορίτσια ελληνικής καταγωγής.

Διακινούσε στο Διαδίκτυο και στο Dark Web πορνογραφικό υλικό έναντι αμοιβής

Από την επιτόπια έρευνα των ψηφιακών πειστηρίων και από τη συνέχιση της προανάκρισης, διακριβώθηκαν τα στοιχεία των 3 ανήλικων κοριτσιών-θυμάτων της αλλοδαπής. Η ίδια, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η αστυνομία, παρήγαγε συστηματικά αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου που διακινούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε άλλους χρήστες, έναντι αμοιβής. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, τέθηκαν υπ’όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.