Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του ΠαρθενώναΗ φωτογραφία-αφίσα που κοσμεί την πλατφόρμα στη στάση μετρό Ακρόπολη είναι πλέον ευρέως αναγνωρίσιμη και συνώνυμη της προσπάθειας που έκανε η Μελίνα Μερκούρη για να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στον τόπο τους.

Πέρασαν 35 χρόνια από τότε που η Μερκούρη ξεκίνησε τον αγώνα αυτό και 23 από τον θάνατό της στις 6 Μαρτίου του 1994. Το Μουσείο Ακρόπολης, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των περίφημων γλυπτών που είναι μοιρασμένα στην Αθήνα και το Λονδίνο, προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο με υλικό που του παραχώρησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη.

Το βίντεο διάρκειας 23 λεπτών με τίτλο «Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα» θα προβάλλεται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο αμφιθέατρο στο ισόγειο του Μουσείου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο για την παρακολούθηση του βίντεο όσο και για την επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης.

Leave a Reply