ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΑΠΝΩΝ

Εκκενώθηκε προληπτικά χθες το 25ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, καθώς λόγω κακής καύσης του πετρελαίου πυκνοί καπνοί έβγαιναν από την καμινάδα του σχολείου. Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες που συνέβαλαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στη γρήγορη και ασφαλή εκκένωση του σχολείου. Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι περισσότεροι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο μετά και από το θλιβερό συμβάν στις Σέρρες.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς, τονίζεται ότι κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε με τον καυστήρα του σχολείου, ενώ η λειτουργία του χώρου συνεχίζεται πλέον κανονικά με θερμαντικά σώματα. Ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης είχε επισκεφτεί το σχολείο, μαζί με τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, Χρήστο Μπανιώρα, παρουσία του συντηρητή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από νερό που βρέθηκε μέσα στο πετρέλαιο.

Ο κ. Δαρδαμανέλης με δήλωσή του τονίζει: «Το θεωρώ ανήθικο να εκτοξεύονται κατηγορίες περί αναλγησίας ή αδιαφορίας απέναντι στις ζωές μικρών παιδιών. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα ήμουν εκεί, προκειμένου να ενημερωθώ και να δώσω λύση. Κάποια στιγμή πρέπει να μιλάμε με μεγάλη ακρίβεια, όταν το θέμα έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νηπίων. Έχω φροντίσει προσωπικά να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του σχολείου εξασφαλίζοντας με χορηγία την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που θα λειτουργήσουν διατηρώντας τις αίθουσες ζεστές, μέχρι να αντιμετωπιστεί εξολοκλήρου το πρόβλημα».

Leave a Reply