ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Aνώτατο όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις, αναστολή συναυλιών τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, αλλά και προβολών κλειστών κινηματογράφων, πλαφόν 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες και υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων για εργασίες γραφείου είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας υπό την εποπτεία υγειονομικού προσωπικού.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε σύνολο 14.000 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.084 ενεργά και 2.100 εξ αυτών είναι στην Αττική. Από αυτά, 966 είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες γειτονιές, τις οποίες δεν κατονόμασε.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στους χώρους εργασίας, πέραν από την υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων σε δουλειές γραφείου, ανακοίνωσε την καθιέρωση τριών «κυμάτων» προσέλευσης στην εργασία για το δημόσιο, στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί και την ευελιξία για τέσσερα «κύματα» προσέλευσης και αποχώρησης στον ιδιωτικό τομέα. Προανήγγειλε δε σαρωτικούς ελέγχους σε εργασικούς χώρους και επιβολή προστίμων για μη τήρηση των μέτρων τόσο σε εργοδότες όσο και σε υπαλλήλους, αλλά και διενέργεια rapid test.

Την ίδια ώρα, συνέστησε στις ευάλωτες ομάδες και κυρίως στους ηλικιωμένους από 65 ετών και άνω να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα, πέραν του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, καθώς και τις μετακινήσεις τους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Leave a Reply