ΜΗΤΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΤΑΧΡΟΝΗ ΝΕΚΡΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

vrcover-1536x854Μπορεί η Νότια Κορέα να ήρθε στην επικαιρότητα χάρη στην εκπληκτική παρουσία της ταινίας “Παράσιτα” στα Όσκαρ, αλλά μια άλλη είδηση που μας έρχεται από τη μακρινή αυτή χώρα είναι τουλάχιστον παράξενη και για κάποιους ιδιαίτερα ανατριχιαστική. Η κορεατική τηλεόραση έδειξε σε ζωντανή μετάδοση την επανένωση μιας μητέρας με την νεκρή από το 2016 κορούλα της, μέσω εικονικής πραγματικότητας! Η εκπομπή, με τίτλο «Συναντώντας σε», φόρεσε στη μητέρα την ειδική μάσκα και έτσι η γυναίκα μπόρεσε να μιλήσει, να ακουμπήσει με ειδικά γάντια που φορούσε, και να παίξει με την επτάχρονη κόρη της, που έχασε πριν από 4 χρόνια από μια άγνωστη ασθένεια.

Η μητέρα, με τον εξοπλισμό του VR, μεταφέρθηκε σε έναν κήπο όπου είδε τη μικρή να στέκεται και να της χαμογελά, φορώντας ένα μοβ φόρεμα. Μητέρα και κόρη μπορούσαν να συζητήσουν κανονικά και μάλιστα η μικρή Nayeon είπε στην μητέρα της ότι δεν πονάει πια.

«Ομορφιά μου! Πόσο μου έλειψες», ακούγεται η μητέρα την ώρα που προσπαθεί να αγγίξει την “κόρη” της. Η Κορεατική εταιρεία Munhwa Broadcasting Corporation, έφτιαξε το πρόσωπο, το σώμα και την φωνή της μικρούλας με όση περισσότερη ακρίβεια μπορούσε. Η μικρούλα ρώτησε την μητέρα της αν την σκέφτεται, με την μητέρα φυσικά να απαντάει: «Συνέχεια». Η μικρούλα στην συνέχεια λέει στην μαμά της πόσο της έλειψε με την μητέρα της να ξεσπάει σε κλάματα.

Η μικρή στην αρχή ήταν διστακτική στο να αγγίξει το ψηφιακό παιδί της αλλά το κοριτσάκι ήταν εκείνο που επέμεινε. Και μόλις την άγγιξε δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια της. Παρόντες σε όλο αυτό το ανατριχιαστικό γεγονός ότι και τα αδέρφια της μικρής Nayeon και ο πατέρας της, που φυσικά ξέσπασαν κι εκείνοι σε κλάματα. Κάποια στιγμή η μικρή φαίνεται να τρέχει προς την μαμά της και της δίνει ένα λουλούδι και της λέει: «Μανούλα βλέπεις ότι δεν πονάω πια ε;» Στο τέλος η ψηφιακή κόρη ξαπλώνει να κοιμηθεί λέγοντας ότι είναι κουρασμένη και η μητέρα της την αποχαιρετά.

Η μητέρα εμφανίστηκε πολύ συνειδητοποιημένη μετά την εκπομπή. Όπως είπε φοράει ένα κολιέ με τις στάχτες της κόρης της και το έκανε αυτό για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους που έχασαν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Εσείς; Θα προχωρούσατε σε κάτι τόσο τολμηρό, όσο σε μια εικονική συνάντηση με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που δεν είναι πλέον στη ζωή;

Leave a Reply