ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: ΤΙ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Από τις έξι το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό και η χώρα χωρίζεται πλέον σε δύο ζώνες. Η λήψη των νέων μέτρων κρίθηκε αναγκαία μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, που έφτασαν χθες τα 1.690.

Στη ζώνη επιτήρησης εντάσσονται οι σημερινές πράσινες και κίτρινες περιοχές. Και εκεί η μάσκα γίνεται υποχρεωτική παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ προβλέπεται τηλε-εργασία στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Η κυκλοφορία περιορίζεται από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις.

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι σημερινές κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές. Κλείνει όλη η εστίαση (εκτός take away και delivery), τα μπαρ, τα καφέ, τα γυμναστήρια, τα μουσεία, τα σινεμά και τα θέατρα (χώροι ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης), αλλά δεν απαγορεύεται η μετακίνηση μεταξύ των νομών. Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Επίσης, μένουν ανοιχτά τα κομμωτήρια και τα ξενοδοχεία, γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται. Επίσης, η κυκλοφορία από νομό σε νομό επιτρέπεται.

Με άλλα λόγια, οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών, ενώ διατηρούν σε ολόκληρη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, τα μέτρα θα παρουσιαστούν από τους αρμόδιους υπουργούς, όπως και ένα αναλυτικό σχέδιο στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Leave a Reply