ΛΕΣΒΟΣ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στη σύλληψη ενός 53χρονου αστυνομικού, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών, για ασέλγεια και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους προχώρησε χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο αστυνομικός, που ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, «καλός χριστιανός και πατριώτης», σύμφωνα με το τοπικό site stonisi.gr, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητή βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης. Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.). Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 1 Αυγούστου.

Leave a Reply