ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗΣ. ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

athens_collegeΣτο Κολλέγιο Αθηνών φοιτούν τα δυο παιδιά της σαραντάχρονης τραπεζικού που έχει νοσήσει από τον Κοροναϊό. Η διοίκηση του σχολείου με μήνυμα προς τους γονείς που υπογράφεται από τον κ. Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων ενημερώνει ότι μητέρα μαθητών έχει έχει νοσήσει. Το ένα παιδί φοιτά στην Α’ Λυκείου και το άλλο στην Γ’ Γυμνασίου.

Το μήνυμα που εστάλη με την ένδειξη ”επείγουσα ανακοίνωση” προς τους γονείς των μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών αναφέρει τα εξής: «Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωναϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες νέου κρούσματος, ελήφθη η απόφαση να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους τρία σχολεία στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έρθει σε επαφή με άτομο προσβληθέν από τον κορωναϊό.

Πρόκειται για:

  • Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών
  • Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού
  • Το νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς».

Εντωμεταξύ, η μεγαλύτερη κόρη της τραπεζικού είχε ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα της στη Βόρεια Ιταλία και μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αναχώρησε αμέσως για το Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της. Η ανήλικη θα ελεγχθεί στο Λονδίνο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον κορωναϊό. Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτών θα εξαρτηθεί, επίσης, εάν τα παιδιά που συμμετέχουν στην εκδρομή, θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα ή αν θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.