ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

κέντρα δημιουργικής απασχόλησηςΠέντε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε πέντε δημοτικά σχολεία του δήμου Αθηναίων περιμένουν για πρώτη φορά τον ερχόμενο Σεπτέμβρη παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στοχεύουν στην απασχόληση των παιδιών με ποικίλες δραστηριότητες τα απογεύματα εκτός σχολικού ωραρίου, με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Η λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π περιλαμβάνει δύο βάρδιες, 16:00 – 18.00 και 18.00 – 20:00.

Η επιλογή των σχολείων που θα φιλοξενήσουν τα Κ.Δ.Α.Π έγινε από τον δήμο Αθηναίων με χωροταξικά κριτήρια, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου των δημοτών. Τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν τα Κ.Δ.Α.Π. είναι:

ΚΔΑΠ Αγίου Αρτεμίου, στα  90ο – 123ο  Δημοτικά Σχολεία (Αμφικράτους 6, Αθήνα)
ΚΔΑΠ Εξαρχείων, στο 36ο Δημοτικό Σχολείο (Ιουστινιανού 30-34, Αθήνα)
ΚΔΑΠ Κάτω Πετραλώνων, στο 137ο  Δημοτικό Σχολείο (Αλκίφρονος 51-55)
ΚΔΑΠ Πλατείας Αττικής, στο 99ο  Δημοτικό Σχολείο (Υγείας 11Α)
ΚΔΑΠ Σεπολίων, στο 128ο  Δημοτικό Σχολείο (Καλαμά 2)

Όπως σημειώνει ο δήμος στην ανακοίνωσή του, εμπλουτίζει διαρκώς τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί για την υποστήριξη των οικογενειών της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων. Για τον σκοπό αυτό καλεί τις άνεργες αλλά και τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα μητέρες, καθώς και τις αυτοαπασχολούμενες, με παιδιά από 5 έως 12 ετών, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής έτους 2018-2019», μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης ΑΕ (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), προκειμένου να λάβουν voucher για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα. Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με voucher, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολλές οικογένειες αλλά και να γνωστοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες και τα δικαιολογητικά για να ολοκληρωθεί ορθά η διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018. Η ακριβής διαδικασία, τα απαιτούμενα έντυπα και οι οδηγίες προς τους ωφελούμενους περιγράφονται στους παρακάτω συνδέσμους της Ε.Ε.Τ.Α.Α.:

·      Ανακοίνωση προς αιτούσες/αιτούντες της δράσης

·      Αναλυτική πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2018-2019

·      Βοηθητικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης

·      Δείγμα της αίτησης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αθηναίων στα τηλέφωνα 213-2082923 και 924.

Leave a Reply