ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΑΥΡΙΟ

ÐÑÏËÇÐÔÉÊÇ ÁÐÏËÕÌÁÍÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÊÏÑÏÍÏÉÏ ÓÔÏ 1ï ÃÕÌÍÁÓÉÏ ÊÁÉ ËÕÊÅÉÏ ÃËÕÖÁÄÁÓ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή για τον κορονοϊό, ώστε να σχεδιάσει την επάνοδο των μαθητών του δημοτικού στις σχολικές αίθουσες.

Ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα  τον Σ. Τσιόδρα στην ενημέρωση του υπ. Υγείας, δήλωσε πως η πλειονότητα των ειδικών της επιτροπής τίθεται υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων, τονίζοντας τρεις σημαντικές παραμέτρους:

1) Τα παιδιά έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να νοσήσουν

2) Οι επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά είναι μικρές

3) Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως οι μαθητές δεν μεταδίδουν εύκολα τη νόσο στους ενήλικους

Η επιτροπή, με βάση τα παραπάνω δεδομένα και συνυπολογίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις από την απουσία των μαθητών από τις σχολικές αίθουσες, συγκλίνει προς την εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Δ. Χατζηγεωργίου, η επιτροπή συνεδριάζει αυτή τη στιγμή, ώστε να σχεδιάσει τις λεπτομέρειες της εισήγησης, ενώ ο ίδιος δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση, δίνοντας το «παρών» στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Η αντίστοιχη οδηγία για τους παιδικούς σταθμούς θα δοθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.