ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ “ΜΑΘΗΤΕΥΑΝ” ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ

Σοκ στην κοινή γώμη έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο κατηγορούμενος για σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμό ανηλίκων, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης συναντούσε στο πλαίσιο προγράμματος θεατρικής μαθητείας ανήλικους πρόσφυγες.

Πιο συγκεκριμένα, ρεπορτάζ, που επικαλείται ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων και συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρει πως την περίοδο 2017-2018 τρεις δομές ανήλικων προσφύγων έστελναν παιδιά στο σπίτι του Λιγναδη για μαθήματα θεάτρου σε πλαίσιο συνεργασίας τους με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό. Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Λαμπρόπουλος τα μαθήματα είχαν κλειστεί από κοινωνικό λειτουργό που γνώριζε τον σκηνοθέτη και λάμβαναν χώρα στο θέατρο όπου δραστηριοποιούνταν ο κ. Λιγνάδης, με σκοπό οι ανήλικοι πρόσφυγες να παρακολουθήσουν θεατρικά μαθήματα.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ακόμα πως τα ανήλικα προσφυγόπουλα έπειτα από λίγες επισκέψεις αρνούνταν κατηγορηματικά να ξαναπάνε στα μαθήματα χωρίς να εξηγούν τον λόγο, παρά τις εκκλήσεις των κοινωνικών λειτουργών. Τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα και βρίσκονται στη Γαλλία. Οι 2 δομές έκλεισαν πριν ένα χρόνο. Μετά από τις παραπάνω αποκαλύψεις ερωτήματα προκύπτουν τόσο για τον ή τους κοινωνικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν το πρόγραμμα μαθητείας αλλά και τη σχέση τους με τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πηγή

Leave a Reply