ΑΡΠΑΓΗ ΕΞΑΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΟΝΕΪΚΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ

Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου, στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. To παιδί έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Όλα συνέβησαν στις 20:40 το βράδυ της Τρίτης όταν στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και το άρπαξε από το σπίτι του και τράπηκε σε φυγή. Το παιδί ήταν με τη γιαγιά του, άκουσε θόρυβο στην πόρτα, πήγε να δει ποιος είναι και τότε το άρπαξαν. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι συνοριακές αρχές «γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό». Θεωρείται πως ο μικρός Ράινερ άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, πιστεύοντας ότι έχει επιστρέψει η μητέρα του, ενώ η γιαγιά ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.

Δυστυχώς, το σπίτι δεν είχε κάμερες. Από τα γειτονικά ακίνητα όμως υπάρχει υλικό. Στον δρόμο υπήρχε ένα λευκό βαν, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας περίπου 45 ετών και η έρευνα προχωράει. Ο δράστης ήταν κανονικού βάρους και με ύψος 1,80μ.

Ο πατέρας του παιδιού έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού και υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα. Κατά την άποψή του δικηγόρου της μητέρας για το πού θα πρέπει να κινηθούν οι έρευνες «προηγούνται οι ενδοοικογενειακές προστριβές, είναι προτεραιότητα να εξεταστεί αυτό, αλλά δεν πρέπει να αποκλείονται πιθανότητες για να μη μειώνουμε το φάσμα των ερευνών».

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχουν μπει ο πατέρας του  αγοριού, μαζί με ένα στενό συγγενή του, στο όνομα του οποίου νοικιάστηκε το βαν, οι οποίοι ήδη ερευνώνται. Το όχημα ανήκει σε εταιρία ενοικιάσεων, το οποίο είχε μισθωθεί από τον συγκεκριμένο άνδρα και επεστράφη στην εταιρία λίγο μετά την αρπαγή του παιδιού. Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαίωσε εμμέσως και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Μία ιστορία που φαίνεται ότι ηθικός αυτουργός είναι ο πατέρας. Υπάρχει μία διένεξη. Αλλά αυτό που μας τρομάζει είναι πως ένα τρίτο άτομο που άρπαξε το παιδί».

«Θέλω μόνο να βρεθεί το παιδί μου», δήλωσε η μητέρα του μικρού Ράινερ που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Περισσότερες πληροφορίες: Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000».

Leave a Reply