Η ΠΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΣΗ ΣΕ…ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 6.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

TECHNOPOLIS P100

6.000 επισκέπτες | 20 ώρες | 55 φορείς, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες | 18 αθλητικές δράσεις | 40 εργαστήρια δημιουργικής μάθησης | 13 θεατρικά προγράμματα | 4 ξεχωριστές ξεναγήσεις | 3 διαδραστικές εκθέσεις | 1 έκθεση παιδικού βιβλίου | 2 συναρπαστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις | 10 ομιλίες για γονείς & πολλές-πολλές βιβλιοπαρουσιάσεις

Περισσότερες από 20… διαστημικές ώρες περάσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στον αγαπημένο πλανήτη των παιδιών, τον Π100-Πλανήτη Τεχνόπολη, το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φέτος, με μεγάλο χορηγό την COSMOTE, και κατάφερε να προσεδαφίσει σε… άλλο πλανήτη περισσότερους από 6.000 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες!

TECHNOPOLIS P100

Από το Σάββατο το πρωί μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, ολόκληρη η Τεχνόπολη γέμισε με παιδικές φωνές, γέλια, σαπουνόφουσκες, χαρά, μουσική, ρυθμό και πολλή-πολλή φαντασία! Τι κάναμε αυτό το φανταστικοπαιχνιδιάρικο διήμερο;

Για αρχή, λάβαμε μέρος σε 18 σούπερ συναρπαστικές αθλητικές δραστηριότητες, συμμετείχαμε σε τουρνουά ποδοσφαίρου, γνωρίσαμε τη yoga και την capoeira, μάθαμε πετάνκ, κουνηθήκαμε μαζί με πολύχρωμα hullahoop! Σιγά, όμως, μην κάναμε μόνο αυτά: παίξαμε, διασκεδάσαμε, χορέψαμε, μαγειρέψαμε, ζωγραφίσαμε, φυτέψαμε λεβάντες, ανακαλύψαμε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από 40 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά εργαστήρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, έμπειρες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες, αλλά και μέσα από τα πολύ αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Ακόμη, παρακολουθήσαμε μαγικές θεατρικές παραστάσεις, ανακαλύψαμε τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε στη διαδραστική έκθεση που σχεδίασε η ομάδα του INNOVATHENS powered by Samsung σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαγγελματισμού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ), μαγειρέψαμε ένα καλύτερο μέλλον μαζί με την WWF Ελλάς, κάναμε ποδήλατο σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, σκαρφαλώσαμε πίστες αναρρίχησης και φτάσαμε τον ουρανό με αθλητικά τραμπολίνο, αξιοποιήσαμε τις δυνάμεις μας και φτιάξαμε τον δικό μας Πλανήτη 2030 μαζί με την Action Aid, κάναμε τα ψώνια μας στο The Meet Market και στην έκθεση βιβλίου και δοκιμάσαμε ξεχωριστές γεύσεις στο Food Corner, παρακολουθήσαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες για γονείς και βιβλιοπαρουσιάσεις σε συνεργασία με το Taλκ, το No 1 free press για γονείς. Τόσο την ημέρα του Σαββάτου όσο και αυτή της Κυριακής το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δύο συναρπαστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στη σκηνή μας στην Κεντρική Αυλή: φέραμε τον κόσμο ανάποδα μαζί με την ομάδα Κοπέρνικος και παρακολουθήσαμε «Ένα τρελό κοντσέρτο» από τους the Burger Project!

TECHNOPOLIS P100

Και φυσικά, ο Π100-Πλανήτης Τεχνόπολη δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την πολύτιμη συμβολή της COSMOTE, του μεγάλου μας χορηγού, που με τις εκπαιδευτικές δράσεις του COSMOTE Family έκανε τον πλανήτη Internet έναν καλύτερο και πιο ασφαλή κόσμο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Αλλά και χωρίς την υποστήριξη της IKEA που έφτιαξε ειδικά για μας ένα ξεχωριστό rest room και γέμισε με χρώμα όλους τους χώρους μας! Τους οφείλουμε, λοιπόν, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ!

TECHNOPOLIS P100

Ραντεβού και το Σεπτέμβριο του 2019 στον Π100, εκεί που όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε, μπορούν να συμβούν!

Extra tip: Σου άρεσε η μουσική που έπαιζε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ;
Απόλαυσέ την ξανά στη λίστα του Spotify: https://goo.gl/CMQ2eu

Συνέχισε να ταξιδεύεις στον Π100 όλο τον χρόνο κάνοντας click εδώ κι εδώ!

www.p100.gr

TECHNOPOLIS P100

Leave a Reply