ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

5052698Μια μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο στο σπίτι της σε ηλικία 40 ετών, είναι το νεαρότερο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ελήφθη και δείγμα, το οποίο σήμερα βγήκε θετικό στον κορoνοϊο. Τα παιδιά και ο σύζυγός της βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η 40χρονη είχε άσθμα, είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικό με τον ιό και συγκεκριμένα πυρετό. Φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και να έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της, απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε.

Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν οι επαφές που είχε η γυναίκα πριν καταλήξει -τις τελευταίες 10-15 ημέρες. Στο πώς η γυναίκα κόλλησε τον ιό, ακόμη δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις, καθώς δεν μοιάζει είχε πολλές κινήσεις. Αυτό που υπολογίζουν και ψάχνουν, είναι να δουν τι γίνεται με τα παιδιά που βρίσκονται στις σχολικές μονάδες.