50 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 23 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ ΚΑΙ 119 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”. 53 ΝΕΚΡΟΙ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας ενημερώνει όπως κάθε μέρα για την κατάσταση. 27 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, 23 στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας και 119 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται αρόδο στα ανοιχτά του Πειραιά. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα ανακοινωθεί σε λίγο, ενώ οι νεκροί είναι πλέον 53, 39 άντρες και 14 γυναίκες, με Μ.Ο. ηλικίας τα 72 έτη. Οι 50 είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 91 διασωληνωμένοι, 75 άντρες και 16 γυναίκες, εκ των οποίων πάνω από το 50% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ εννέα ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Έχουν διεξαχθεί έως σήμερα 18.884 τεστ.

Τα κριτήρια για να δοθεί χλωροκίνη στα παιδιά είναι ιδιαίτερα αυστηρά και η θεραπεία θα γίνει ΜΟΝΟ σε παιδιά με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Τα παιδιά που έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD απαγορεύεται να πάρουν χλωροκίνη.

Για 14 ημέρες έχει τεθεί σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας αιτούντων ασύλου στη Ριτσώνα, όπου υπάρχουν 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος, που βρίσκεται αρόδο στα ανοιχτά του Πειραιά, έχουν εντοπιστεί 119 θετικά κρούσματα (από τους 380 επιβαίνοντες) και το πλοίο ελλιμενίζεται απόψε και οι νοσούντες θα παραμείνουν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Αναστέλλονται όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο έπειτα από καταγραφή κρούσματος, που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα.

Περισσότερα σε λίγο…

Δείτε live την ενημέρωση.

Leave a Reply