71 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 1955 ΣΥΝΟΛΙΚΑ.86 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας ενημερώνει όπως κάθε μέρα για την κατάσταση. 71 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 1955. Οι νεκροί, μετά τους 3 σημερινούς θανάτους, είναι πλέον 86, 63 άνδρες και 23 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 73 έτη. To 86% είχε υποκείμενο νόσημα ή μεγάλη ηλικία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 79 διασωληνωμένοι, 63 άνδρες και 16 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων το 77% είναι άνδρες και πάνω από το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 16 ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 33.600 κλινικά δείγματα.

Προς το παρόν, δε συστήνεται η γενικευμένη χρήση μάσκας. «Σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας και όχι σε ανοιχτούς χώρους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με τη χρήση γαντιών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας  τόνισε πως «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση γαντιών μιας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες και συνέστησε στον κόσμο να πλένει τα χέρια με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό εάν έχουμε μόλις γυρίσει από σούπερ μαρκετ, φαρμακεία ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Η Εκκλησία επέδειξε γενναιότητα με τις οδηγίες της προς τους πιστούς. Η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να πάει στις Εκκλησίες οι οποίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς», ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος σημείωσε ότι η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου «απευθύνεται στους Μητροπολίτες και όχι στους πιστούς». Για το ίδιο θέμα ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε : «Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Κατευθύνσεις προς τους πιστούς. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

Δείτε live την ενημέρωση.

Leave a Reply