190 ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ DELIVERY ΚΑΙ TAKE AWAY

kafe-plakaΟ κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην χώρα μας και πλέον έχουμε νέα ενημέρωση. Είχε προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις, με την κυβέρνηση να αποφασίζει “λουκέτο” σε καφετέριες και εστιατόρια.

Όλα αυτά έρχονται τόσο ως μέτρο πρόληψης, αλλά και ως “αντίδοτο” σε καταστάσεις που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα και δείχνουν πως η ατομική ευθύνη έχει πάει… περίπατο! «Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού», είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση. Και συνέχισε: «Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Τσιόδρας και τόνισε: «Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι».

Όσον αφορά στα νέα μέτρα; «Λουκέτα» παντού!

Κλείνουν εμπορικά κέντρα, πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, καφέ, μπαρ, καφετέριες, εστίαση εκτός delivery και take away, βιβλιοθήκες, κέντρα αισθητικής, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και κλειστοί αθλητικοί χώροι.