20 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 1755 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 79 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας ενημερώνει όπως κάθε μέρα για την κατάσταση. 20 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 1755. Από αυτά, 361 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νεκροί, μετά από τους 6 σημερινούς θανάτους, είναι πλέον 79, 56 άνδρες και 23 γυναίκες, με Μ.Ο. ηλικίας τα 73 έτη. To 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή μεγάλη ηλικία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 90 διασωληνωμένοι (71 άνδρες και 19 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 65 έτη, εκ των οποίων το 79% είναι άνδρες και πάνω από το 70% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, ενώ 9 ακόμα ασθενείς αποσωληνώθηκαν. Συνολικά έχουν βγει από το νοσοκομείο 269 ασθενείς.

Έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα 26.193 τεστ.

Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.289.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και πάνω από 70.000 θάνατοι παγκοσμίως. Πάνω από 582.000 τα κρούσματα στην Ευρώπη, με την Ιταλία και την Ισπανία να έχουν το 45% των κρουσμάτων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε ακόμα ότι είναι δύσκολο να εξηγηθούν οι θάνατοι νέων ανθρώπων και πρόσθεσε ότι τα γονίδια του καθενός ευθύνονται για την ανθεκτικότητα ή μη του ανοσοποιητικού του κάθε ανθρώπου.

Καθώς συμπληρώνεται ένα δεκαπενθήμερο από την επιβολή των σκληρών μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα δείχνουν ότι τα σκληρά μέτρα και η συμμόρφωση με αυτά μάλλον αποδίδουν.

Ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: “Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κρίσιμος μήνας. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Τα ευρήματα ανά πάσα στιγμή μπορούν να μεταβληθούν. Αν χαλαρώσουμε, μπορεί να το πληρώσουμε. Όλοι φέτος προετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε διαφορετικά το Πάσχα, για να είμαστε καλά του χρόνου και να έχουμε χρόνια πολλά να γιορτάσουμε με τους αγαπημένους μας”.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδειξε την έντονη ενόχληση του για το περιστατικό σε εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμων, εκτός μέτρων”, καθώς και ότι επρόκειτο για “μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων φανατικών, δεν έχουν να κάνουν με τους πιστούς. Ας ακολουθήσουμε όλοι την προτροπή της Εκκλησίας και να προσευχηθούμε φέτος στα σπίτια μας”.

Για μια ακόμη εβδομάδα παρατείνεται η καραντίνα στην κοινότητα Εχίνος της Ξάνθης λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, αίρεται η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά, ενώ τίθενται επιπλέον περιορισμοί στη Μύκονο.
Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

Δείτε live την ενημέρωση.

Leave a Reply