81 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ 20 ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”. ΣΤΑ 1415 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 50 ΝΕΚΡΟΙ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας ενημερώνει όπως κάθε μέρα για την κατάσταση. 81 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες και επιπλέον 20 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανοιχτά του Πειραιά. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 1415, συμπεριλαμβανομένων των κρουσμάτων στο πλοίο, ενώ οι νεκροί είναι πλέον 50, 38 άντρες και 12 γυναίκες, με Μ.Ο. ηλικίας τα 72 έτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 90 διασωληνωμένοι, 74 άντρες και 16 γυναίκες, εκ των οποίων πάνω από το 57% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι, ενώ έξι ακόμα ασθενείς αποσωληνώθηκαν. Για τον συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων σε θαλάμους θα απαντήσει σε επόμενη συνέντευξη τύπου.

Έχουν διεξαχθεί έως σήμερα 17.350 τεστ

Εγκρίθηκαν νέες οδηγίες για νοσούντα βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Οι Η.Π.Α και η Ιταλία συνεχίζουν να έχουν τα περισσότερα κρούσματα, με πάνω από 100.000 επιβεβαιωμένους νοσούντες.

Ο κ. Τσιόδρας επανήρθε στο θέμα των μασκών και στη χρήση τους στο γενικό κοινό υπενθυμίζοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν πει ότι μόνο τα άτομα με συμπτώματα του ιού και όσοι φροντίζουν γι’αυτά, καθώς βέβαια και επαγγελματίες υγείας, πρέπει να φορούν μάσκες.

«Το μέγιστο όφελος από τις μάσκες είναι στα νοσοκομεία, στο προσωπικό, στους ασθενείς και σε αυτούς που τους περιποιούνται. Εκεί χρειάζονται περισσότερο και μάλιστα με την τεράστια έλλειψη μασκών σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξάλλου, αν όλοι μας τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις, δεν έχει νόημα η χρήση τους», επεσήμανε. Παρ’όλα αυτά, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ο κ. Τσιόδρας επικοινώνησε με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νόσων και τους ζήτησε να τοποθετηθούν επίσημα γι’αυτό το θέμα. Ο ΠΟΥ διαβεβαιώνει ότι η κύρια χρήση των μασκών είναι για την προστασία των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών.

Έπειτα, μίλησε για όλους όσους επισκέφτηκε σήμερα στα νοσοκομεία Αττικόν και Αγία Βαρβάρα.

Ο υφυπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το αυστηρό του ύφος: «Δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο», είπε μεταξύ άλλων. Έπειτα ενημέρωσε για την κατάσταση στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, που βρίσκεται αρόδο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ τόνισε ότι σήμερα η κατάσταση στους δρόμους σήμερα ήταν κάπως καλύτερη. Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα και θα διαρκέσει 14 μέρες. Ακόμα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον νέο εξοπλισμό που ελήφθη από την Κίνα.

Δείτε live την ενημέρωση.

Leave a Reply