56 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 1212 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 43 ΝΕΚΡΟΙ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας ενημερώνει όπως κάθε μέρα για την κατάσταση. 56 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 1212 συνολικά, ενώ, μετά τους 5 σημερινούς θανάτους, οι νεκροί είναι πλέον 43, 32 άντρες και 11 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 71 έτη και η συντριπτική πλειονότητά τους είχαν υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 72 διασωληνωμένοι, 58 άντρες και 14 γυναίκες, εκ των οποίων πάνω από το 50% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 65 ετών, ενώ πέντε ασθενείς αποσωληνώθηκαν σήμερα.

Έχουν διεξαχθεί έως σήμερα 15.961 τεστ.

Έχει εγκριθεί η χορήγηση φαρμακευτικών σχημάτων μέσα από ειδική πλατφόρμα και σε εξωτερικούς ασθενείς, ώστε να μην επιβαρυνθεί το νοσοκομειακό σύστημα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι εμβολιασμοί στα παιδιά κάτω των 2 ετών πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά στην ώρα τους, έπειτα από καθορισμένο ραντεβού με τον παιδίατρο -ώστε να μην συναντηθούν στο παιδιατρείο πολλά άτομα- και με τη συνοδεία του ενός μόνο γονέα. Συστήνονται τα πολυδύναμα εμβόλια ώστε να ελαχιστοποιούνται οι επισκέψεις στα ιατρεία. Τα παιδιά άνω των δύο ετών μπορούν να κάνουν τις επαναληπτικές δόσεις των εμβολίων τους μόλις βγούμε από τη μεγάλη έξαρση του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή πλήττονται περισσότερο παγκοσμίως οι Η.Π.Α και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έπονται Ιταλία και Ισπανία. Η Ελλάδα παραμένει σε μια κατάσταση βραδείας εξάπλωσης στον πληθυσμό της, που μας δίνει χρόνο ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα και να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις.

Ο κ. Τσιόδρας αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον μεγάλο αγωνιστή Μανώλη Γλέζο, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 98 ετών. Συγκεκριμένα τόνισε: “Τελειώνοντας, θέλω να απευθύνω κι εγώ σήμερα με όλους τους Έλληνες τον χαιρετισμό στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της εθνικής Αντίστασης, που με το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη, έδωσε το μήνυμα του αγώνα για την ελευθερία σε όλη την σκλαβωμένη Ευρώπη. Δεν θα ξεχάσω την ειλικρινή συζήτηση που είχα μαζί του πριν μερικά χρόνια, σε μια εντελώς τυχαία, αλλά ευεργετική για μένα συνάντηση. Ας αντιμετωπίσουμε κι εμείς ηρωικά αυτή την πάλη με τον αόρατο εχθρό”.

O υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς ανήγγειλε την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ενώ είπε πως όλες οι μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο φετινό Πάσχα, το οποίο, όπως τόνισεμ, δεν θα είναι το ίδιο με τα παλαιότερα, δεν θα πάμε στα χωριά και στα εξοχικά, δεν θα πάμε στην εκκλησία και δεν θα… σουβλίσουμε αρνί.

Leave a Reply