Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ JUNIOR MUSIC STARS ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ IANO… ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί στον ΙΑΝΟ, ο μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας  Γιώργος Θεοφάνους θα μας παρουσιάσει την υπέροχη «ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ» του, η οποία γεννά ερωτήματα και δίνει απαντήσεις σε πολλά που αφορούν στα παιδιά και στις σχέσεις τους  με τους γονείς τους.

Ο θυμός και η μάχη για τα «θέλω» κρύβουν την «ανάγκη για επικοινωνία;»

Μπορούν τα παιχνίδια εξουσίας και ανταγωνισμού να μετατραπούν σε αρμονική συνύπαρξη;

Η μυθολογία φωτίζει άραγε  τον δρόμο των αναζητήσεων  των παιδιών αλλά  και των ενηλίκων;

Η συνάντηση με το Γιώργο Θεοφάνους θα επικεντρωθεί στα παραπάνω, αλλά επιφυλάσσει και μια Χριστουγεννιάτικη μουσική έκπληξη. Μαζί του θα εμφανιστούν τα 16 παιδιά του Junior Music Stars, για να τραγουδήσουν κομμάτια από το CHRISTMAS JUNIOR MUSIC STARS CD, που υπόσχεται να ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους.

Στην εκδήλωση στον ΙΑΝΟ, την οποία θα συντονίσει η παρουσιάστρια του Junior Music Stars, Αντωνία Καλλιμούκου, ο Θεοφάνους, ο οποίος έχει και την ευθύνη της εκπομπής, θα μας γνωρίσει από κοντά τους ήρωες  των 2 πρώτων βιβλίων της νεανικής σειράς «ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ»: Η Πρώτη Κλείδα: «Το ελιξίριο των Κενταύρων» & Η Δεύτερη Κλείδα: «Οι Τιτάνες και η Τριπλή σφραγίδα των Εκατόγχειρων». Παράλληλα θα απολαύσουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα 16 παιδιά του talent show, με τις φωνές και τα όργανά τους και το Γιώργο Θεοφάνους στο πιάνο.

1400-x-1400

Μέρος των εσόδων του CD, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες μέρες, θα διατεθεί στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Κυριακή 11/12, 11.00-13.00, ΙΑΝΟS

Σταδίου 24, Αθήνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Πρώτη Κλείδα: «Το ελιξίριο των Κενταύρων»

Γιώργος Θεοφάνους 

Αυτογνωσία & Αυτοπεποίθηση – Ισχυροί Σύμμαχοι εναντία στο Bullying

Οι εκδόσεις «Μένανδρος» παρουσιάζουν τη νέα εικονογραφημένη έκδοση νεανικής λογοτεχνίας, «Το Ελιξίριο των Κενταύρων», το πρώτο από τα επτά βιβλία της σειράς «Παραμυθολογία», του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους. Ένα σπουδαίο εκδοτικό εγχείρημα, βασισμένο στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής και με στόχο να δώσει λύσεις-κλειδιά σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά της ευαίσθητης προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.

Ο Γιώργος Θεοφάνους, πιστός αρωγός της ποιότητας στους  θεσμούς «παιδεία» και «πολιτισμός», κατορθώνει να συνδυάσει, μέσα από το έργο του, τις διδαχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και μυθολογίας με το σύγχρονο προφίλ της νέας γενιάς. Η παιδεία γεννά την αυτογνωσία και η αυτογνωσία την ολοκλήρωση, αλλά και την αυτοπεποίθηση. «Το ελιξίριο των Κενταύρων» πραγματεύεται ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα, που απασχολεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, το bullying.

Επτά κλείδες… Ο Φώτης, ένα σύγχρονο αγόρι, καλείται να ανακαλύψει την πρώτη κλείδα, για να αντιμετωπίσει τους «νταήδες» του σχολείου του.

Θα βρει τον Κένταυρο Χείρωνα; Τι θα του πει; Μπορεί ένα ισχυρό μυαλό να είναι τελικά πιο δυνατό από ένα βίαιο χέρι ή μια λεκτική απειλή; Οι Κένταυροι μας δίνουν την απάντηση.

Ο Φώτης συνεχίζει την αναζήτηση για τις επόμενες έξι κλείδες… Τα επόμενα έξι βιβλία σύντομα κοντά σας…

theofanous

Η Δεύτερη Κλείδα:  «Οι Τιτάνες και η Τριπλή σφραγίδα των Εκατόγχειρων»

Γιώργος Θεοφάνους 

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των νεαρών αναγνωστών για το 1ο βιβλίο της σειράς «Παραμυθολογία», «Η Πρώτη Κλείδα-Το Ελιξίριο των Κενταύρων», του Γιώργου Θεοφάνους, οι εκδόσεις «Μένανδρος» προχώρησαν άμεσα στην έκδοση και κυκλοφορία και του δεύτερου βιβλίου της ομώνυμης σειράς με τίτλο: «Η Δεύτερη Κλείδα – Οι Τιτάνες & η Τριπλή Σφραγίδα των Εκατόγχειρων».

Το βιβλίο πραγματεύεται ένα επίσης σημαντικό και διαχρονικό ζήτημα, τη σχέση πατέρα και παιδιού. Ένας ισχυρός δεσμός, που τον διακρίνει η αγάπη και η δύναμη, αλλά και κάποιες φορές η αντιπαλότητα και η διεκδίκηση εξουσίας. Και έτσι κάπου τα πράγματα μπερδεύονται, άλλοτε τρυφερά και άλλοτε… επικίνδυνα…

Ο ήρωας του βιβλίου αποχαιρετά το δάσος των Κενταύρων και ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι αναζήτησης της δεύτερης κλείδας. Από τον Τιτάνα Προμηθέα και τον Ηρακλή, στους «Εκατόγχειρες», ανάμεσά τους ο Αιγαίωνας και ο Γύγης, για να ανακαλύψει την κλείδα της συγχώρεσης, δηλαδή της συν-χώρεσης, της γνώσης του τρόπου να χωρώ και να συμπορεύομαι.

Πώς ο θυμός και η μάχη για τα «θέλω» κρύβουν στην πραγματικότητα την «ανάγκη για επικοινωνία;»

Πώς το παιχνίδι εξουσίας μεταλλάσσεται σε αρμονική συνύπαρξη;

Οι διδαχές της αρχαιότητας φωτίζουν για άλλη μια φορά τον δρόμο των αναζητήσεων όχι μόνο των παιδιών… αλλά και των ενηλίκων.

Ένα βιβλίο για παιδιά αλλά και γονείς!

Τα επόμενα πέντε βιβλία σύντομα κοντά σας…

Leave a Reply