ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ από παράσταση Τόσκα_5797- φωτό Α. ΣιμόπουλοςΜε αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΣΤΑΣΥ, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια ξεχωριστή συναυλία με τους “Νέους της Όπερας” και την Παιδική Χορωδία της, στο Μετρό του Συντάγματος την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 18.00, με ελεύθερη είσοδο.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι “Νέοι της Όπερας”, Μαριέττα Σαρρή, Γιάννης Σταματάκης, Αγγελική Βαρδάκα, Χρήστος Δεληζώνας, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες των Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ και Πουτσίνι. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι Νέοι της Όπερας” παρουσιάζει νέους τραγουδιστές της όπερας, οι οποίοι βρίσκονται στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα και μέσω του προγράμματος αυτού δοκιμάζονται σε ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας, ενώ λαμβάνουν μέρος σε παραγωγές όπερας καθώς και συναυλίες.

Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής, θα ερμηνεύσει χορωδιακά αποσπάσματα από όπερες των Μότσαρτ και Μπιζέ, καθώς επίσης παραδοσιακά τραγούδια, και έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι. Στη συναυλία που θα διευθύνει η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, θα συμμετάσχουν 60 παιδιά.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 / ώρα 18.00

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – Μετρό Συντάγματος

Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

Υπεύθυνος προγράμματος Οι νέοι της όπερας Βαγγέλης Χατζησίμος

Πιάνο Ειρήνη Αντωνιάδου

Συνδιοργάνωση: Εθνική Λυρική Σκηνή – Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Leave a Reply