ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ: ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΔΡΟΓΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΟΝΕΪΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ

Μπαμπάδες μονάχοιΟ τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή “Βόλτα” με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για το νέο του τραγούδι «Μπαμπάδες μονάχοι» και τη μάχη ενάντια στη γονεϊκή αποξένωση. «Μπαμπάδες μονάχοι, χωρίς τα παιδιά τους, γυρίζουν στο σπίτι, κρατούν τα κλειδιά τους σφιχτά, μην τα χάσουν κι αυτά… Ο στίχος μου ήρθε ξαφνικά ένα απόγευμα. Συνήθως γράφω βιωματικά, αλλά αυτή τη φορά αποτύπωσα στο χαρτί έναν εφιάλτη μου. Γιατί είμαι από τους τυχερούς μπαμπάδες που δεν έχω αποξενωθεί από το παιδί μου. Κι όμως, ο εφιάλτης της γονεϊκής αποξένωσης είναι κάτι που βιώνουν χιλιάδες γονείς στη χώρα μας” λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Στάθης Δρογώσης, εξηγώντας τι τον οδήγησε στη σύνθεση και την κυκλοφορία αυτού του ανεπιτήδευτα τρυφερού τραγουδιού.

Μια ευαίσθητη μουσική αφιέρωση στους γονείς που έχουν χάσει επαφή με τα παιδιά τους, που εμπνεύστηκε από τα βιώματα φίλων του, αποξενωμένων γονέων και με διάθεση να αναδείξει την αναγκαιότητα προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στάθης Δρογώσης“Έγραψα ένα τραγούδι που δεν πίστευα ότι θα άγγιζε τόσους γονείς. Μπαμπάδες μονάχοι και μανάδες μονάχες υπάρχουν γύρω μας. Και είναι τόσο άδικο και σκληρό  όλο αυτό. Τα παιδιά έχουν δυο γονείς. Και είναι δικαίωμα των παιδιών μας να βλέπουν και τον πατέρα και τη μητέρα. Θα ήθελα όμως να αλλάξει όλο αυτό. Και τώρα δίνεται η ευκαιρία. Μεταρρυθμίζεται το Οικογενειακό Δίκαιο, στη Βουλή υπάρχει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Οι νομοθέτες μας να εκσυγχρονίσουν το οικογενειακό δίκαιο και να σταματήσει το φαινόμενο της γονικής αποξένωσης. Να κλείσει αυτή η πληγή”, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Δρογώσης.

“Εχω συγκλονιστεί από τις ιστορίες που μου στέλνουν μπαμπάδες και μαμάδες αυτές τις μέρες, μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού μου. Παιδικά δωμάτια με παιδικά έπιπλα και παιδικά ρούχα που όμως μένουν άδεια για χρόνια γιατί ο ένας γονέας δεν επιτρέπει τη διανυκτέρευση στο σπίτι του πατέρα ή της μητέρας” τόνισε. Επισήμανε ότι “σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο θεσμός της συνεπιμέλειας λειτουργεί άψογα και τα διαζύγια δεν πληγώνουν πια τόσο πολύ τα παιδιά. Οι επιστήμονες και η συνήγορος του παιδιού τα έχουν αναλύσει όλα αυτά”. Και συνέχισε λέγοντας :”Η μουσική δεν αλλάζει τον κόσμο. Τον κόσμο τον αλλάζουν οι ενεργοί πολίτες. Για αυτό τον λόγο στηρίζω τις δράσεις (ανεξάρτητες μεταξύ τους) της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας “Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού” και του Μάριου Ανδρικόπουλου νομικού και δημιουργού και διαχειριστή της Facebook σελίδας “Δράση κατά της Γονεϊκής Αποξένωσης – Act Against Parental Alienation GR” και τους ευχαριστώ για τη βοήθεια στην ηχογράφηση του τραγουδιού”.

Σοκάρουν τα τελευταία λόγια του, λίγο πριν ολοκληρωθεί αυτή η συνέντευξη: “Κάναμε και ένα video clip για το τραγούδι, με ζωγραφιές γονέων και παιδιών που έχουν βιώσει γονεϊκή αποξένωση. Υπάρχει ζωγραφιά παιδιού που έγινε σαΐτα από παράθυρο παιδικού δωματίου, για να φτάσει στον γονιό που περίμενε από κάτω και του είχε παράνομα απαγορευτεί η επικοινωνία”, είπε ο Στάθης Δρογώσης και υπογράμμισε:”Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών και κατά της γονεϊκής αποξένωσης».

Leave a Reply