ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο φιλοξενεί το κοινό για μια ξεχωριστή βραδιά – συναυλία, στον πανέμορφο προαύλιο χώρο στο Λόφο Νυμφών, μέσα στα δέντρα και με θέα την πόλη απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και την αρχαία αγορά στις 2 Σεπτεμβρίου

Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος εγκαινιάζει από τον Λόφο των Νυμφών με τη μουσική παράσταση 7 Elements ένα νέο κύκλο εμφανίσεων, συνδυάζοντας τη μυσταγωγία των πρώτων του live με τη ζωντάνια και την ενέργεια του Αττικού ουρανού, ενώ με τη συναυλία αυτή εγκαινιάζονται ταυτόχρονα οι φθινοπωρινές ξεναγήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις από το επερχόμενο album και Σουίτες από την συλλογή Film Suites & Suites for ballet, ενώ η παρουσία του εναλλάσσεται επί σκηνής σε ρόλους μαέστρου, frontman και performer. 

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά το Soundtrack της ταινίας μικρού μήκους Gerasimos που έκανε πρεμιέρα στο 28Ο Εxgroundfilmfest στο Wiesbaden της Γερμανίας. Θα συμμετέχουν εκλεκτοί guest μουσικοί – έκπληξη, ενώ το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει παρατήρηση του ουρανού από το λόφο της Πνύκας με το τηλεσκόπιο Δ. Δωρίδη.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος γεννήθηκε στην πόλη του Αγρινίου το 1980. Σπούδασε κλασικό πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και μουσική σύνθεση στην πόλη που γεννήθηκε. Τον Απρίλιο του 2014 παρουσίασε το ορχηστρικό έργο Ojos Verdes στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για ένα ορχηστρικό έργο αφιερωμένο στην δημιουργία της ζωής. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για μια μικρού μήκους ταινία, ενώ συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου ως συνθέτης, πιανίστας και ηθοποιός το 2012 και το 2014.


Info
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Γενική είσοδος: 5€ /Μειωμένο 2,50€
Εισιτήρια στο ταμείο που βρίσκεται στην είσοδο του Αστεροσκοπείου τη μέρα της συναυλίας.
Πιάνο – Τραγούδι – Ενορχηστρώσεις: Aνδρέας Κατερινόπουλος

Leave a Reply