ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ 18ΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

sounion_1Η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ξεκινάει και μας καλεί στο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Στις 21 Ιουνίου 2017, ημέρα του θερινού ηλιοστάσιου, μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και ταυτόχρονα μελωδικότερη μέρα του χρόνου, θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ώρα 20:00, η τελετή έναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, σημαίνοντας την αρχή εκατοντάδων εκδηλώσεων που για 5 ημέρες θα «ηχήσουν» σε πάνω από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Η εκδήλωση θα βασιστεί σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μια σύμπραξη μεταξύ Χορωδιακής, Βυζαντινής, Παραδοσιακής και Τζαζ μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια από τις σπάνιες φορές που διοργανώνεται μια εκδήλωση εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα, καθώς πρόκειται για μια μουσική πρόταση που βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ Αρχαίων μνημείων, φυσικού περιβάλλοντος και των καλλιτεχνικών ερμηνειών που θα παρουσιάσουν επιλεγμένα και ειδικά διασκευασμένα μουσικά έργα. 

Πρόγραμμα

Από τις 20.30 έως τη δύση του ηλίου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από το έργο «Θάλασσα» του Νίκου Σκαλκώτα καθώς και από τα έργα «Ρωξάνη» και «Γαλαξίας» του Βασίλη Ρακόπουλου.

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, το σύνολο των διακεκριμένων μουσικών θα ερμηνεύσουν διασκευές των έργων «Ο Χορός των Πυρσών» και «Αιωνίως» του Βασίλη Ρακόπουλου.

Συντελεστές

Γεώργιος Χατζηχρόνογλου Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας – Ψαλμωδίες

Χάρης Λαμπράκης – Νέυ και φωνή

Ντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο και φωνή

Βασίλης Ποδαράς – Κρουστά και φωνή

Μάξιμος Δράκος – Πλήκτρα και φωνή

Βασίλης Ρακόπουλος – Κιθάρα και φωνή

emd sounio

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η προσέλευση από τις 20.00 θα είναι ελεύθερη για το κοινό, όμως, για λόγους ασφαλείας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επισκεπτών έως 500 θεατές.

Leave a Reply