ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ

Το ερωτευμένο σύννεφοΗ πρώτη σκηνική παρουσίαση του έργου Το ερωτευμένο σύννεφο του σπουδαίου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Το μουσικό έργο θα παρουσιαστεί σε μουσική σύνθεση της Σοφίας Καμαγιάννη, λιμπρέτο Ελένης Ζαφειρίου και με τη συμμετοχή της Χορωδίας Rosarte σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ρόζης Μαστροσάββα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Ευθυμίου, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνοθέτιδες της νέας γενιάς.

Ανάμεσα στα άλλα έργα του, ο Ναζίμ Χικμέτ έγραψε και μικρές ιστορίες που πηγάζουν από την παράδοση της χώρας του. Αυτές έχουν τη μορφή διδακτικών παραμυθιών που απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Το Ερωτευμένο σύννεφο είναι μια απ’ αυτές τις μικρές ιστορίες, που όμως είναι μεστή από μεγάλα διανοήματα, ανθρώπινες αξίες, υψηλές σκέψεις και υψηλά συναισθήματα.

Στην παράσταση η Χορωδία Rosarte θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ως συγγραφέας-αφηγητής αλλά και με ενεργό συμμετοχή στη ροή του έργου, η οποία έχει ως εκφραστικό όχημα το ποιητικό και με λεπτές εκφάνσεις λιμπρέτο. Στο μουσικό ύφος ο λυρισμός και η τρυφερότητα εναλλάσσονται με ρυθμικό δυναμισμό και όλα συνδυάζονται με μια σύγχρονη γλώσσα ηχοχρωμάτων.

Όπερα για παιδιά και νέους

Σοφία Καμαγιάννη

Το ερωτευμένο σύννεφο

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ

Πρώτη παρουσίαση / Συμπαραγωγή με τη Χορωδία Rosarte

Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ

Απογευματινές παραστάσεις • Ώρα έναρξης: 19.00

27 Μαρτίου 2020

5 Απριλίου 2020

10 Μαΐου 2020

Πρωινές παραστάσεις • Ώρα έναρξης: 11.00

28, 29 Μαρτίου 2020

5, 12, 26 Απριλίου 2020

3, 10 Μαΐου 2020

Σύλληψη, μουσική σύνθεση: Σοφία Καμαγιάννη

Διασκευή, λιμπρέτο: Ελένη Ζαφειρίου

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Καλλιτεχνική διεύθυνση χορωδίας: Ρόζη Μαστροσάββα

Συμμετέχει η Χορωδία Rosarte και επταμελές ενόργανο μουσικό σύνολο

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15 • Φοιτητικό, παιδικό: €10