ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ CAMERATA JUNIOR ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μέγαρο Μουσικής

Η Camerata Junior, η νεανική ορχήστρα εγχόρδων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, γιορτάζει τα 6 πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Με τακτικά μαθήματα – δοκιμές, που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα έχει ήδη αναγνωριστεί από τους κριτικούς και το ενθουσιώδες κοινό της. Με δάσκαλο και μαέστρο τον βιολονίστα Δημήτρη Σέμση, η Camerata Junior παρουσιάζει την καθιερωμένη ανοιξιάτικη συναυλία της, σε μια κυριακάτικη πρωινή συνάντηση για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11:30 π.μ., στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος στο Μεγάρο Μουσικής.

Το παιδικό και εφηβικό τμήμα της Ορχήστρας ανανεώνονται διαρκώς, μια που πολλά από τα μεγαλύτερα παιδιά αποχωρούν λόγω σπουδών και νέα έρχονται στη θέση τους. Έτσι, η κάθε χρονιά αποτελεί μια εντελώς καινούργια εμπειρία, ενώ το ρεπερτόριο επιλέγεται πάντα με πρώτο κριτήριο την παιδαγωγική του αξία.

Στη φετινή συναυλία, το παιδικό τμήμα της θα ερμηνεύσει το Εμβατήριο τoυ Χαίντελ, τη Σερενάτα για έγχορδα του σύγχρονου Αμερικανού συνθέτη Nόρμαν Λέιντεν, τη μουσική του «Game of Thrones» και το παραδοσιακό σκωτσέζικο τραγούδι «Τhe Skye Boat Song».

Από το εφηβικό τμήμα θα ακουστεί η Σoυίτα σε παλιό στιλ «από τον καιρό του Holberg» του Γκρηγκ (1843-1907), έργο που ο Νορβηγός συνθέτης αφιέρωσε στο μεγάλο φιλόσοφο του Διαφωτισμού και συμπατριώτη του, βαρόνο Λούντβιχ του Χόλμπεργκ, η Ελεγεία για έγχορδα του Αλέκου Ξένου (1912-1995), που παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, και η μουσική παρωδία MINIMAX «Ρεπερτόριο για στρατιωτική μουσική» του Χίντεμιτ (1895-1963), σε πρώτη ελληνική εκτέλεση.

Συντελεστές: 

Βοηθοί Διδασκαλίας της Ορχήστρας: Wendy Clark, Αθηνά Γρατσούνα

Διδασκαλία – Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης

Μέγας Δωρητής της Ορχήστρας για το 2017:

Ισπανικό Ίδρυμα «Κόσμος εν Αρμονία»

Πληροφορίες: 

Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη 15 € – Β’ ζώνη 10 €

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 24 Απριλίου

Πληροφορίες και ηλεκτρινική αγορά εισιτηρίων:

www.megaron.gr – Τ. 210 72.82.333

Leave a Reply