ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ: ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

Τούρτα με καραμέλαΤα αγαπημένα μας ΠΤΙ-ΜΠΕΡ πρωταγωνιστούν και στις γιορτές. Κλασικά και λατρεμένα, μας βοηθούν να δημιουργήσουμε τις πιο νόστιμες και ευφάνταστες συνταγές. Τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ αγκαλιάζουν την πιο βελούδινη και εντυπωσιακή τούρτα που φτιάξατε ποτέ! Τούρτα με καραμέλα και κάστανο!

Υλικά

Για το παντεσπάνι με μπισκότα

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 150 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου σε σκόνη
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα κάστανο

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. πουρές από κάστανο

Για την κρέμα καραμέλας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. έτοιμη καραμέλα βουτύρου

Για τη διακόσμηση

  • 250 γρ. ζάχαρη για τις καραμέλες tuille
  • 12 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός για περίπου 5’, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και απλώνουμε σε φόρμα διαμέτρου 25-30 εκ.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35’ στους 170 °C στον αέρα. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε σε 2 όμοια κομμάτια.
  3. Για την κρέμα κάστανο, χτυπάμε την καραμέλα γάλακτος, ώστε να γίνει πηχτή σαντιγί και προσθέτουμε τον έτοιμο πουρέ κάστανο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα αυτό πάνω στο πρώτο κομμάτι από παντεσπάνι.
  4. Τοποθετούμε έπειτα το επόμενο κομμάτι από παντεσπάνι.
  5. Για την κρέμα καραμέλας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την έτοιμη καραμέλα βουτύρου. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε επάνω στο παντεσπανι, αλλά και σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, δηλαδή και στα πλάγια.
  6. Στολίζουμε γύρω γύρω την τούρτα με ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.
  7. Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να λιώσει. Τότε τη ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας διάφορα αφηρημένα σχήματα (tuille). Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Στολίζουμε την τούρτα καραμέλα μας με τα tuille.

Leave a Reply