ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ «ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ»

τηλεκπαίδευσηΔεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως για παράδειγμα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι γονείς των μαθητών που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση, προκειμένου να μην προσμετρηθούν οι απουσίες τους, καλούνται να αποστείλουν στα σχολεία έγγραφο εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην αδυναμία, όπως για παράδειγμα ότι το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ή δεν είχε ιντερνέτ εκείνες τις ημέρες. Παραμένει ερώτημα αν οι αντικειμενικοί λόγοι θα περιλαμβάνουν και περιπτώσεις απουσίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή άλλες αιτίες, όπως ο αποκλεισμός μαθητή σε άλλο σπίτι κ.ά.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι σήμερα σε αναστολή δια ζώσης λειτουργίας βρίσκονται 28.800 τμήματα γενικής παιδείας εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Πριν από τις 9 π.μ. λειτουργούσαν ήδη 28.340 ψηφιακές τάξεις, περίπου 98,4%. Πάντως, το Υπουργείο εξακολουθεί να μη λέει τίποτα για τα ποσοστά παρουσιών στα λειτουργούντα τμήματα.

Πηγή

Leave a Reply