ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

συγκέντρωση προσοχήςΜε αφορμή το καινούργιο πολύ χρήσιμο και πρακτικό βιβλίο της παιδαγωγού και συγγραφέα Κατερίνας Χριστόγερου, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Τaλκ σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την ενίσχυση της συγκέντρωσης προσοχής, των παιδιών νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το βιβλίο 15 λεπτά συγκέντρωση – Φύλλα δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της προσοχής (για παιδιά προσχολικής ηλικίας) περιλαμβάνει προσεχτικά επιλεγμένες δραστηριότητες με τη μορφή φύλλων εργασίας, που στοχεύουν στη συγκέντρωση προσοχής, δηλαδή στην αύξηση του χρόνου διατήρησης της προσοχής σε ένα ερέθισμα και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως ο οπτικοκινητικός συντονισμός, η οπτική αντίληψη και μνήμη, η οπτική διάκριση, ο χωρικός προσανατολισμός.

Τα φύλλα εργασίας  που προτείνονται μπορούν να αξιοποιηθούν στο σπίτι ή το σχολείο, δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά, παράλληλα με την άσκηση των δεξιοτήτων τους, να περάσουν ευχάριστα και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από  τη ζωγραφική και το παιχνίδι.

Ανησυχείτε γιατί το παιδί σας αποφεύγει τη μαθησιακή διαδικασία;
Αποσπάται εύκολα η προσοχή του;
Παρουσιάζει δυσκολίες στην ακολουθία οδηγιών και στην ολοκλήρωση των εργασιών;
Απαντάει παρορμητικά και συνεπώς λανθασμένα;

Ελάτε να συζητήσουμε:

  • για τα συμπτώματα και τις συμπεριφορές που προκαλούν ανησυχία
  • για τους τρόπους ενθάρρυνσης και ενίσχυσης της συγκέντρωσης προσοχής των παιδιών
  • για τη συνεργασία μεταξύ οικογένειας, σχολείου και ειδικού παιδαγωγού

Το επίπεδο της συγκέντρωσης ποικίλλει από παιδί σε παιδί. Όλα τα παιδιά όμως χρειάζονται την αναγκαία υποστήριξη και καθοδήγηση, για να ασκήσουν την ικανότητα της προσοχής που είναι απαραίτητη στη διαδικασία της μάθησης και στην οργάνωση του χρόνου τους. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένες δραστηριότητες, με τη μορφή φύλλων εργασίας, που στοχεύουν στην αύξηση του χρόνου διατήρησης της προσοχής σε ένα ερέθισμα και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως ο οπτικοκινητικός συντονισμός, η οπτική αντίληψη και μνήμη, η οπτική διάκριση, ο χωρικός προσανατολισμός. Το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί στο σπίτι ή το σχολείο, δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά, παράλληλα με την άσκηση των δεξιοτήτων τους, να περάσουν ευχάριστα και να εκφραστούν με τη ζωγραφική και το παιχνίδι.

Όσοι παρακολουθήσετε θα εφοδιαστείτε με καλές πρακτικές και ιδέες για την αξιοποίηση του βιβλίου 15 λεπτά συγκέντρωση στο σπίτι και το σχολείο.

Πότε: Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στις 7 μ.μ.
Εισηγήτριες:

  • Στέλλα Χουρχούλη, Ειδική Παιδαγωγός
  • Κατερίνα Χριστόγερου, παιδαγωγός, συγγραφέας του βιβλίου

Συντονίζει η Πελιώ Παπαδιά, αρχισυντάκτρια του Τaλκ και του www.talcmag.gr.

Το Webinar θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
Πατήστε το κουμπί ή πληκτρολογήστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα:

Meeting ID: 841 8439 3487
Passcode: 006850

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Leave a Reply