Σήμερα μαγειρεύουμε πεντανόστιμα mini πιτσάκια, με διπλή γέμιση, που είναι μάλιστα και ιδανικό σνακ για το σχολείο των παιδιών!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20’
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15’
ΜΕΡΙΔΕΣ: 25
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολο
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 1 συσκευασία μείγμα για ζύμη πίτσας Easy Bake
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία)
- 280 γρ. νερό
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
Για την 1η γέμιση
- σάλτσα ντομάτας
- τυρί τσένταρ
- μοτσαρέλα
- μανιτάρια
- πιπεριές (κομμένες σε κυβάκια)
- αλάτι & πιπέρι
Για τη 2η γέμιση
- ελιές
- ντοματίνια
- κρεμμύδι (σε ροδέλες)
- φρέσκος βασιλικός
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μικρότερα μέρη και ανοίγουμε κάθε ένα από αυτά με τον πλάστη ώστε να έχουμε πάχος 1 εκ.
- Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. κόβουμε κύκλους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω βάζουμε το τυρί που θέλουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά κάνοντας τους δικούς μας γευστικούς συνδυασμούς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα για περίπου 15- 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας και να λιώσει το τυρί.
Tips: 1. Για μια πιο τραγανή βάση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλό σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο στο ταψί μας προτού τοποθετήσουμε τα πιτσάκια. 2. Αν δεν έχουμε κουπ πατ/τσέρκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι αντίστοιχης διαμέτρου