ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ MINI ΠΙΤΣΑΚΙΑ

πιτσάκιαΣήμερα μαγειρεύουμε πεντανόστιμα mini πιτσάκια, με διπλή γέμιση, που είναι μάλιστα και ιδανικό σνακ για το σχολείο των παιδιών!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20’
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15’
ΜΕΡΙΔΕΣ: 25
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολο

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 1 συσκευασία μείγμα για ζύμη πίτσας Easy Bake
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία)
  • 280 γρ. νερό
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Για την 1η γέμιση

  • σάλτσα ντομάτας
  • τυρί τσένταρ
  • μοτσαρέλα
  • μανιτάρια
  • πιπεριές (κομμένες σε κυβάκια)
  • αλάτι & πιπέρι

Για τη 2η γέμιση

  • ελιές
  • ντοματίνια
  • κρεμμύδι (σε ροδέλες)
  • φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  2. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μικρότερα μέρη και ανοίγουμε κάθε ένα από αυτά με τον πλάστη ώστε να έχουμε πάχος 1 εκ.
  3. Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. κόβουμε κύκλους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  5. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω βάζουμε το τυρί που θέλουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά κάνοντας τους δικούς μας γευστικούς συνδυασμούς.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα για περίπου 15- 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας και να λιώσει το τυρί.

Tips: 1. Για μια πιο τραγανή βάση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλό σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο στο ταψί μας προτού τοποθετήσουμε τα πιτσάκια. 2. Αν δεν έχουμε κουπ πατ/τσέρκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι αντίστοιχης διαμέτρου

https://www.easybake.com.gr/recipes/mini-pitsakia/

Leave a Reply