ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ MUFFINS ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Muffins με σπανάκιΠράσινα- καταπράσινα- μαγικά muffins με σπανάκι που δεν θα δελεάσουν μόνο τους μικρούς παναθηναϊκούς ή τους επίδοξους hulk, αλλά όλους τους λιλιπούτειους γευσιγνώστες. Σούπερ θρεπτικά και νόστιμα, γεμάτα βιταμίνες, ιδανικά για σνακ στο σχολείο ή στο σπίτι. Δοκιμάστε τα!

Υλικά

18 θήκες για muffins

2 κούπες αλεύρι

1 ½ κ.γ. κανέλα

2 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. αλάτι

½ κούπας βούτυρο

¾ κούπας γάλα

½ κούπα μέλι

1 μεγάλη μπανάνα

150 γρ. ωμό σπανάκι baby

1 μεγάλο αυγό

1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε τα φορμάκια. Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη μπανάνα, το μέλι, το γάλα, το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν, το οποίο μεταφέρουμε σε εκείνο με τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε για 18-22 λεπτά, μέχρι τα muffin να ψηθούν (δεν θέλουμε να «ροδίσει» η επιφάνεια τους). Αφήνουμε τα muffins με σπανάκι να κρυώσουν και… καλή όρεξη!