ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

μονογονείς σε καραντίναΚατά τη διάρκεια της καραντίνας, υπάρχουν μονογονείς που αντιμετωπίζουν με περισσότερη δυσκολία όλο αυτό που βιώνουμε καθώς καλούνται να αντεπεξέλθουν συχνά ολομόναχοι στις καινούργιες συνθήκες. Το Τaλκ δημοσιεύει τις μαρτυρίες τους, για να τους δώσει λόγο, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει περισσότερο το κράτος, ώστε να παρθούν ιδιαίτερα μέτρα ενίσχυσής τους. Ας διαβάσουμε τι μας λέει η λογίστρια Βενετία Ισμαηλίδου, μονογονιός λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων με τον πατέρα του γιου της που είναι σήμερα 13 ετών.

  • Όσον αφορά το πρόγραμμα συναντήσεων πατέρα-γιου, δεν υπήρχε κάτι σταθερό ούτε προ καραντίνας, οπότε δεν βιώνουμε κάτι διαφορετικό πλην του ότι δεν βλέπονται καθόλου για ευνόητους λόγους. Μόνο μέσω skype. Και κάθε μέρα τηλέφωνο, χωρίς εικόνα.
  • Αυτή την περίοδο, εργάζομαι απ το σπίτι. Η φροντίδα του γιου μου έχει αυξηθεί με τη θετική έννοια! Καθώς είμαστε συνέχεια στο σπίτι, επιτέλους μαγειρεύω και φροντίζω να τρώμε υγιεινά, μαζί. Αντί να ζεσταίνει χτεσινό φαγητό ή να τρώει ό,τι λιχουδίτσα προσπαθώ να κρύψω στα ντουλάπια!
  • Για τα οικονομικά μας, ένα έχω να πω… Ποια διατροφή;;; Ευτυχώς, μπορώ να κάνω τις απαραίτητες μετακινήσεις μου χωρίς να παίρνω το παιδί μαζί, γιατί εδώ και 2 χρόνια αναγκαστικά μένει μερικές ώρες μόνος του στο σπίτι-με παππούδες από κάτω.
  • Με το κλείσιμο των σχολείων μάς χτύπησε την πόρτα -έντονα- η εφηβεία…ο πότε για χαλάρωση και «πιο κοντά» δε γίνεται λόγος… Υποστήριξη έχω ευτυχώς εδώ και αρκετά χρόνια απ’ την ψυχοθεραπευτική ομάδα στην οποία ανήκω και την οποία συνεχίζω μέσω διαδικτύου. Προσωπική ζωή δεν έχω…
  • Υποθέτω πως σε αυτή τη δύσκολη φάση της εφηβείας το να μην μπορεί το παιδί να συγχρωτιστεί με τις παρέες του και να ναι αναγκασμένο να είναι με τον ένα γονιό μόνο καθιστά τα πράγματα αρκετά πιο δύσκολα και για τους δύο. Κι ας είμαστε σπιτόγατοι…

Αν είστε μονογονέας και θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας, στείλε e-mail στο [email protected] ώστε να σας καθοδηγήσουμε.