ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

ΜέλισσεςΣτη Μικρή Σελήνη, η άνοιξη ήρθε μέσα από ένα φανταστικό βιβλίο, ίσως ό,τι πιο ξεχωριστό κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα βιβλιοπωλεία. Οι μεγάλου μεγέθους (38*28) «Μέλισσες», με την απίθανη εικονογράφηση του Piotr Socha και τα ακριβή επιστημονικά κείμενα του Wojciech Grajkowski, φέρνουν μαζί τους αρώματα λουλουδιών, γλυκές γεύσεις μελιού και πολλές ιστορίες για τη συγκλονιστική ζωή αυτού του θαυμαστού και ωφέλιμου εντόμου, εντυπωσιάζοντας τους αναγνώστες κάθε ηλικίας.

27750929_2003444466589071_1462436940872134103_n

Το βιβλίο δίνει έμφαση στην αισθητική της εικόνας και, σε συνδυασμό με άκρως ενδιαφέροντα κείμενα, βάζει νέα δεδομένα στην κατηγορία «επιστημονικά παιδικά βιβλία». Διαβάζοντάς το, μικροί και μεγάλοι θα μάθετε την ιστορία του εντόμου, τη βιολογία του, τον τρόπο ζωής του, τις ιστορίες γύρω από τη μέλισσα, αλλά και τη δουλειά του μελισσοκόμου, τα εργαλεία και τις τεχνικές, ακόμα και τα δεκάδες είδη μελιού που υπάρχουν ανά τον κόσμο.

melisses3

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τον μαγικό κόσμο των μελισσών! Να μάθουμε τα μέρη του σώματός τους, πώς είναι φτιαγμένο το σπίτι τους και ποιες είναι οι συνήθειές τους. Να τις δούμε να χορεύουν και να ανακαλύψουμε το μήνυμα που κρύβει καθένας από τους χορούς του. Να μάθουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί τους και να διαβάσουμε για τη σχέση που είχαν με τον Ναπολέοντα. Να δουλέψουμε παρέα με τον μελισσοκόμο, να φορτώσουμε τις κυψέλες στο φορτηγό, να τις πάμε βόλτα στους αμυγδαλεώνες και να δοκιμάσουμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα είδη μελιού. Μόνο, προσοχή! Δεν πρέπει να τις αφήσουμε ποτέ απροστάτευτες!

melisses4

https://mikriselini.wordpress.com/

https://www.facebook.com/mikriselini/

https://www.instagram.com/mikriselini/

Leave a Reply