ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: «ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΡΑΜΦΟΣ… ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟ ΕΙΣΑΙ»

Ο Δήμος Αμαρουσίου, εφαρμόζοντας πολιτικές εξωστρέφειας και κοινωνικής υπευθυνότητας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και των πολιτιστικών του δράσεων, παρέχει τη δυνατότητα σε όλα τα δημοτικά σχολεία να παρακολουθήσουν δωρεάν το νέο διαδικτυακό εργαστήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο «Δείξε μου το ράμφος σου… να σου πω ποιο είσαι», βασισμένο στην πλούσια συλλογή του.

Στο διαδικτυακό εργαστήριο «Δείξε μου το ράμφος σου…να σου πω ποιο είσαι» θα αφοσιωθούμε στην παρατήρηση ορισμένων πουλιών, εστιάζοντας περισσότερο στα ράμφη τους. Πώς μπορεί να σχετίζεται το σχήμα του ράμφους με την τροφή; Μικρά ή μεγάλα, γαμψά ή μυτερά, περίεργα ή συνηθισμένα, τα ράμφη έχουν τον χαρακτήρα τους και τη λειτουργία τους! Περιηγούμαστε εικονικά στα εκθέματα του Μουσείου, συνεργαζόμαστε σε κατασκευές και διαδραστικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές θα επισκεφθούν διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αμαρουσίου και θα συμμετέχουν στο άκρως διαδραστικό εργαστήριο με την εμψύχωση της βιολόγου-εκπαιδευτικού Κατερίνας Τσικαλάκη. Τα παιδιά θα δουλέψουν ατομικά και σε ομάδες, θα παρατηρήσουν, θα συζητήσουν και θα συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν πειράματα και κατασκευές και να γνωρίσουν με βιωματικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικά αποδοτικό τρόπο τον κόσμο των πουλιών. Κάθε παιδί θα λάβει ατομικό kit υλικών για τα πειράματα και τις κατασκευές καθώς και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που ενισχύουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου. Τα kit υλικών προσφέρονται δωρεάν και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών κατόπιν συνεννόησης με το Μουσείο.

Πληροφορίες
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου
Κυπρίων Αγωνιστών & Καΐρη 2, 151 26 Μαρούσι
Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες: 09.00-15.00.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 8105519
https://mfi.maroussi.gr/
Διάρκεια: 90 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν για τα παιδιά
Σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Προγράμματος: ΑΜΚΕ Άνασσα & Science United Project
Υλοποίηση Εργαστηρίων: Κατερίνα Τσικαλάκη, Ντόρα Ζαχαροπούλου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Leave a Reply