ΚΕΪΚ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

κέικΘες το μικρό σου να δοκιμάζει συνέχεια καινούργιες γεύσεις ώστε να ξέρεις τι του αρέσει και τι όχι; Έχεις ξεκινήσει τις εισαγωγές φαγητών και παρόλα αυτά παρατηρείς ότι δεν τρώει μεμονωμένα ορισμένες τροφές; Ο συνδυασμός των τροφών είναι μια αρκετά έξυπνη λύση για σένα, ώστε να μπορεί να φάει ακόμη και αυτό που δεν του πολυαρέσει χωρίς να το καταλάβει. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κέικ βρώμης; Τι λες αρχίζουμε;

Υλικά:

2 κούπες νιφάδες βρώμης
1 ώριμη μπανάνα
2 αυγά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι (άνω του έτους)
1 1/2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. σταφίδες (1 ½ ετών και άνω)
1 χούφτα νιφάδες κουβερτούρας (άνω των 2 ετών)

Εκτέλεση: Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας είναι να χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρώμη να γίνει πούδρα. Η βρώμη σε αυτή τη συνταγή θα αντικαταστήσει το αλεύρι. Μόλις την κάνουμε, λοιπόν, σκόνη την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, λιώνουμε την μπανάνα πολύ καλά, ώστε να γίνει πουρές. Στο μπολ τώρα με τα χτυπημένα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Είναι σημαντικό να ανακατέψουμε καλά ώστε να πάνε όλα μας τα υλικά σε όλο το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 5΄-10΄ μέχρι να το κόψουμε. Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Leave a Reply