Αν με ρωτήσει κανείς ποιο είναι το μαγειρικό σκεύος χωρίς το οποίο δεν μπορώ να ζήσω, θα του απαντήσω σε κλάσματα δευτερολέπτου: το τηγάνι μου. Δεν υπάρχει μέρα που να μην το χρησιμοποιώ. Πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό, ετοιμάζονται μέσα στο αγαπημένο μου τηγάνι. Μη βιάζεστε να αναρωτηθείτε αν είναι υγιεινό να “τηγανίζει” κανείς κάθε μέρα. Γιατί είναι και παραείναι, με την προϋπόθεση ότι το τηγάνι είναι ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να μαγειρέψω με ελάχιστο ή καθόλου λάδι ομελέτες, κρέας, λαχανικά… τα πάντα! Γρήγορα και υγιεινά. Το μυστικό; Ένα πραγματικά καλό τηγάνι. Προσωπικά λατρεύω τα Tefal. Όταν λοιπόν έμαθα ότι στα αγαπημένα μου Praktiker μπορώ να αποκτήσω όποιο σκεύος θέλω με έκπτωση 50% στην αντικολλητική σειρά Tefal Optimal, απλά ανακυκλώνοντας ένα παλιό… έσπευσα. Γνωρίστε κι εσείς αυτή τη μοναδική ενέργεια ανακύκλωσης.
Η διαδικασία; Παν-απλή!
ΒΗΜΑ 1: Επιλέγετε ένα φθαρμένο μαγειρικό σκεύος (ξέρετε πόσο ανθυγιεινό είναι να μαγειρεύετε σε φθαρμένα σκεύη;)
ΒΗΜΑ 2: Διαλέγετε όποιο κατάστημα Praktiker σας εξυπηρετεί, εγώ επέλεξα του Ταύρου.
ΒΗΜΑ 3: Παίρνετε το εκπτωτικό κουπόνι σας
ΒΗΜΑ 4: Τοποθετείτε το παλιό σκεύος στην «Ανακύκλωση»
ΒΗΜΑ 5: Κατευθυνθείτε στο stand της Tefal
BHMA 6: Διαλέξτε το Tefal σας. Εγώ διάλεξα εκείνο με τηγάνι με διάμετρο 30cm. Υπάρχουν και μικρότερα, καθώς και wok, σωτέζα με καπάκι και κατσαρόλα με καπάκι.
ΒΗΜΑ 7: Εξαργυρώστε το κουπόνι σας στο ταμείο!
ΒΗΜΑ 8: Ξεκινήστε την επόμενη μέρα σας φτιάχνοντας στο Tefal σας το πιο δυναμωτικό πρωινό
Εγώ έφτιαξα με το καινούργιο μου τηγάνι μία λαχταριστή κουακερόπιτα και πραγματικά δεν έχω ευχαριστηθεί περισσότερο το μαγείρεμα.
Παρακάτω η συνταγή για να τη δοκιμάσετε και εσείς:
Κουακερόπιτα
4 κ.σ. quaker ή φαγόπυρο
4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
2 ασπράδια
1 βανίλια
1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
1 κ.σ. μέλι
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το quaker ή το φαγόπυρο και τη βανίλια και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το Tefal μας στη φωτιά .Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και μετά γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από το τηγάνι, τη σερβίρουμε σε ένα πιάτο και αλείφουμε από πάνω το μέλι όσο είναι ακόμη ζεστή. Στο τέλος προσθέτουμε τις ροδέλες μπανάνας και λίγη κανέλα.
Λοιπόν, τι περιμένετε; Τρέξτε σε ένα από τα καταστήματα της Praktiker. Η προσφορά ισχύει μόνο εκεί και μόνο μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Εγώ θα ξαναπάω σίγουρα για το wok και μετά θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για τα πιο τέλεια noodles!