ΧΕΙΛΗ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ;

σκασμένα χείληΕίναι γνωστό ότι όταν πέφτει αισθητά η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τα χείλη μας αφυδατώνονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πληγές και να μας πονάνε όταν μιλάμε, τρώμε ή πίνουμε. Ορίστε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα σκασμένα χείλη:

  • Απαραίτητο συνοδευτικό μας τον χειμώνα πρέπει είναι ένα πλήρως ενυδατικό lip balm (π.χ. με κερί μέλισσας και ελαιόλαδο), το οποίο θα χρησιμοποιούμε πάνω στα σκασμένα χείλη κατά τη διάρκεια της μέρας, ώστε να τα διατηρούμε ενυδατωμένα.
  • Έχουμε ένα μπουκάλι νερό μαζί μας όπου κι αν πάμε, έχουμε ένα μπουκάλι νερό πάνω στο γραφείο μας όσο εργαζόμαστε. Πίνοντας αρκετό νερό (τουλάχιστον 9 ποτήρια ημερησίως) το σώμα, το δέρμα και τα χείλη μας θα διατηρηθούν ενυδατωμένα.
  • Λέμε ναι στη βαζελίνη. Ακριβώς επειδή είναι αρκετά λιπαρή, στα χείλη κάνει θαύματα!
  • Φροντίζουμε τα χείλη μας μια φορά την εβδομάδα κάνοντας φυσική απολέπιση. Χρησιμοποιούμε ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο και αφού τα τρίβουμε απαλά, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Τα χείλη μας θα είναι πιο λεία και απαλά!
  • Προσοχή, ποτέ δεν γλείφουμε τα σκασμένα χείλη, καθώς το σάλιο δεν τα βοηθάει, αντίθετα τα ξηραίνει και ο χρόνος επούλωσης των πληγών τους μεγαλώνει!

Leave a Reply