ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ (ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ) ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΪ

Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει και αισθάνεσαι να μην έχεις ενέργεια και όρεξη για την μέρα που έχεις μπροστά σου παρόλο που έχεις κοιμηθεί τις απαραίτητες ώρες για τον οργανισμό σου (συνήθως είναι 7-8 ώρες);

Άνοιξε τα μάτια σου, πέταξε το πουπουλένιο πάπλωμα από πάνω σου (αν και είναι δύσκολο, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών) και διάβασε τι δεν πρέπει και τι πρέπει να κάνεις κάθε πρωί που ξυπνάς…

  • Μην πατάς snooze στο κινητό σου. Όχι μόνο δεν κερδίζεις ύπνο αλλά έχεις περισσότερο άγχος μετά για να προλάβεις να ετοιμαστείς.
  • Μην πίνεις καφέ. Αν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν μια γουλιά καφέ για να ξυπνήσουν, θα πρέπει από εδώ και μπρος να το ξανασκεφτείς. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο οργανισμός μεταξύ 8 και 9 παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, μιας ορμόνης που μας βοηθά να ξυπνάμε. Όταν, λοιπόν, του δίνεις καφεΐνη σαν πρώτο γεύμα, εθίζεις τον οργανισμό σου σε αυτή. Προτίμησε μια πορτοκαλάδα σε συνδυασμό με ένα τοστ ή λίγα δημητριακά με γάλα.
  • Μην ξυπνάς στο σκοτάδι. Να θυμάσαι ότι αν ξυπνήσεις και ο χώρος που κοιμάσαι είναι σκοτεινός, τότε μπορεί ο εγκέφαλος σου να μπερδευτεί και να νυστάζεις περισσότερο. Καλό θα ήταν να ανοίξεις τις κουρτίνες, ώστε να μπει φυσικό φως ή αν δεν το επιτρέπει ο καιρός, να ανοίξεις το φως του δωματίου σου.
  • Μην μείνεις πολλή ώρα στο κρεβάτι. Ακούγεται βάρβαρο να πεταχτείς ξαφνικά, αλλά προσπάθησε να μην χουζουρεύεις στο κρεβάτι σου για πάνω από 5 λεπτά. Μόλις σηκωθείς, θα αποκτήσεις σταδιακά την απαραίτητη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας σου.
  • Βάλε λίγο άσκηση στη ζωή σου. Ακόμα και λίγα λεπτά περπατήματος θα σου δώσουν ενέργεια και όρεξη. Μερικοί έχουν το προνόμιο να έχουν ένα τετράποδο φίλο κοντά τους, άρα η πρωινή τους βόλτα είναι γεγονός.
  • Φτιάξε το κρεβάτι σου. «Γιατί να το φτιάξω αφού σε λίγες ώρες θα το ξαναχαλάσω;», σκεφτόμαστε σχεδόν όλοι. Παρολ’ αυτά, σύμφωνα με τους μελετητές, τακτοποιώντας το κρεβάτι σου κάθε πρωί, πριν φύγεις για δουλειά, αυξάνεις σταδιακά την παραγωγικότητα σου κατά την διάρκεια της ημέρας.
  • Σκέψου κάποιον ή κάποια που αγαπάς. Υπάρχει τίποτα ωραιότερο από αυτό το συναίσθημα;

Καλημέρα!

Leave a Reply