ΤΡΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΜΠΑΝΙΟ

μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς  χώρους του σπιτιού όσον αφορά στο καθάρισμα, καθώς συγκεντρώνει πολλά βακτήρια. Διαβάστε παρακάτω μερικά χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν με το καθάρισμα του μπάνιου.

Κάντε τον καθρέφτη σας να λάμψει

μπάνιο

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μείγμα με 1/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι, 1/4 φλιτζάνι νερό και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών. Έπειτα, βουτήξτε μέσα σε αυτό ένα καθαρό βαμβακερό πανί και τρίψτε καλά την επιφάνεια του καθρέφτη.

Καθαρίστε την κουρτίνα του μπάνιου

μπάνιο

Αν η κουρτίνα σας είναι υφασμάτινη και έχει πιάσει μούχλα, θα χρειαστείτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 φλιτζάνια καυτό νερό. Διαλύστε την σόδα μέσα στο νερό, προσθέστε το μείγμα στο πλυντήριο και πλύνετε κανονικά την κουρτίνα σας σε αυτό. Αν η κουρτίνα σας είναι πλαστική τότε φτιάχνετε το ίδιο μείγμα, αλλά με χλιαρό νερό και την καθαρίζετε με ένα πανάκι στο χέρι, χωρίς να τη βάλετε στο στο πλυντήριο.

Για καθαρή μπανιέρα

μπάνιο

Για να την κάνετε να αστράφτει ρίξτε αλάτι σε όλη την μπανιέρα και στη συνέχεια κόψτε στη μέση ένα λεμόνι. Τρίψτε με αυτό την μπανιέρα και καθαρίστε με χλιαρό ή ζεστό νερό.

Leave a Reply